Porsche sarbatoreste aniversarea a 50 de ani de la lansarea modelului 911 la Salonul Auto International (IAA) din Frankfurt, cu un model aniversar special, inspirat de modelul 911 Carrera S.
Centrul Porsche Bucuresti va avea in showroom din 23 septembrie editia limitata 911 la un pret de 133.000 euro cu TVA.

La fel ca originalul 911, editia aniversara este un coupe cu un motor boxer cu sase cilindri si tractiune pe spate. Performantele sale de eficienta, suspensia sport activa si sasiul lat sunt specifice modelelor Carrera 4 cu tractiune integrala.

Aceasta editie speciala va fi limitata la 1963 autoturisme, un numar care reprezinta anul in care modelul 911 a fost lansat in premiera mondiala.

Porsche va prezenta modelul in editie limitata in septembrie la Frankfurt. Modelul original a fost prezentat de Porsche in 1963, la acelasi eveniment international.

Aceasta editie limitata de 400 CP (294 kW) 911 Carrera S include caracteristicile care au contribuit la construirea istoriei de 50 de ani de succes a modelului 911.

Modelul aniversar 911 ajunge de la zero la 100 km/h in 4,5 secunde (4,3 cu PDK) si atinge o viteza maxima de 300 km/h (298 cu PDK).

Editia limitata include sistemul Porsche Active Suspension Management - PASM cu reglare speciala pentru a completa ecartamentul marit si pentru un plus de stabilitate in timpul virajelor dinamice exceptionale. Sistemul de evacuare sport emite un sunet puternic specific. Jantele speciale de 20 inci sunt un tribut vizual adus legendarelor roti "Fuchs", fiind finisate cu vopsea neagra mata si cu partea centrala lustruita.

Ornamentele cromate de pe prizele de aer frontale, aripile grilei pentru compartimentul motorului si panoul dintre stopuri accentueaza aspectul distinctiv al acestei editii limitate. Un alt element tehnic specific masinii il reprezinta sistemul Porsche Dynamic Light (PDL), cu faruri bi-xenon si lumini dinamice adaptive.

Modelul aniversar 911 este disponibil in doua culori dedicate: gri grafit inchis si gri gheizer metalizat deschis. In plus, este disponibila si varianta in negru monocrom.

Fiecare masina are atasata pe capacul din spate o insigna de tip 3D, in doua tonuri, cu insemnele "911 50". Acest element se repeta in broderia in trei culori de pe tetiera si in varianta de logo in doua culori pe tahometru si pe placile pragurilor din aluminiu ale usilor. Insemnul poate fi, de asemenea, gasit pe suportul de pahare, alaturi de numarul de serie al fiecarei masini din editia limitata.

Alte caracteristici exterioare specifice modelului sunt ramele foarte lucioase ale ferestrelor si designul sport al oglinzilor exterioare.

La interior se gasesc mai multe elemente care aduc un omagiu modelului 911 original, precum marcarea cu verde a instrumentelor de bord si includerea acelor indicatoare albe sau capacele argintii de pe bolturile instrumentelor, la fel ca acum 50 de ani. O alta caracteristica speciala o reprezinta partea centrala a scaunelor din piele, care este imprimata cu un model de tesatura ce aminteste de design-ul tartan "Pepita" din anii 1960.

Interiorul complet din piele este disponibil in variantele gri agat sau negru cu aplicatii decorative, dintre care unele in culori contrastante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri