Producatorul francez de anvelope Michelin reduce productia de anvelope pentru camioane in 2015 si taie 730 de locuri de munca in Franta, scrie businessweek.com.
Fabrica Michelin din Joue-les-Tours, la aproximativ 250 de kilometri sud-vest de Paris, isi va opri productia la jumatatea anului 2015.

Aproximativ 200 din cei 930 de angajați isi vor pastra locurile de munca. Productia de anvelope pentru camioane grele va inceta si la o fabrica din Algeria.

Michelin are in Franta 22% din cei 24.000 de angajati pe care ii are pe glob.

Fabricile europene Michelin produc anvelope pentru camioane doar la 50-60% din capacitatea lor si 70% pentru autoturisme si camioane usoare.

Compania vrea sa extinda oferta de anvelope pentru vehicule de mari dimensiuni, cum ar fi echipamente miniere.

Vanzarile Michelin au coborat cu 8% in primul trimestru, la 4,88 miliarde de euro. Piata de anvelope este in al saselea an de scadere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri