Noile birouri Porsche, Bentley si Lamborghini din Romania se afla acum in cel mai mare centru auto din Sud-Estul Europei - amplasat pe Bulevardul Pipera.
Pentru a ajunge in zona de birouri a marcilor importate de Porsche Inter Autor trebuie sa treci prin zona de showroom. Liniile curate, peretii din sticla care deschid spatiile si permit luminii naturale sa inunde showroom-urile pe parcursul intregii zile completeaza spatiul in care troneaza expuse modelele de lux Porsche, Bentley, Lamborghini si Audi.

Modul in care fiecare spatiu este amenajat – inclusiv numarul de masini si dispunerea acestora – este fidel conceptului vizual al fiecarei marci. De exemplu, showroom-ul Audi din cadrul Porsche Pipera are un podium special de prezentare pentru modelul RS6.

Activitatea in noul centru a debutat in prima decada a lunii mai, insa procesul de instalare si acomodare este inca in curs de desfasurare. Printre ultimele detalii care vor intregi atmosfera din birourile Porsche Pipera se numara tablourile ce evoca istoria fiecarei marci - imagini de arhiva care puncteaza evolutia modelelor iconice Porsche, Lamborghini, Bentley si Audi de-a lungul anilor.

Constructia unui nou centru Porsche Inter Auto in Pipera a fost in proiect inca din 2006, cand piata era in crestere puternica. Finalizarea lui a implicat acum o reorganizare mai buna a portofoliului de marci in functie de segmentele de piata vizate.

“Zona de nord a orasului a fost, in mod traditional, asociata cu piata premium, deci alegerea acestui loc pentru deschiderea unui centru auto de lux a fost lipsita de ezitari. In plus, pozitionarea Porsche Inter Auto Romania de “one stop shop” e sustinuta de aceasta organizare – in Pipera, la cateva sute de metri distanta, showroomurile sunt alaturi de banca, de punctele de service si centrul second-hand - tot ce ai putea avea nevoie ca si client ai la indemana”, au precizat reprezentantii Porsche Inter Auto (PIA).

Centrul Porsche Pipera a necesitat o investitie de 15,3 milioane euro si are o suprafata totala de 50.000 mp, din care construita 11.500 mp si un depozit de piese de schimb de 800 mp. Showroom-ul Lamborghini are 225 mp, Porsche 640 mp, Bentley 390 mp, Audi 880 mp.

In birourile marcii Porsche lucreaza 8 persoane, 4 consilieri vanzari si 4 consilieri after sales. Pentru Bentley si Lamborghini sunt 2 specialisti, un consilier vanzari si un consilier after sales. Marca Audi are o echipa de 12 angajati - 7 consilieri vanzari si 5 consilieri service.

“Toate birourile directorilor de vanzari au pereti de sticla, pentru ca acestia sa poata vedea si intampina cum se cuvine potentialii clienti in showroom. Toate birourile de vanzare sunt dotate cu laptopuri, pentru mai multa mobilitate. Usile sunt permanent deschise, iar muzica ambientala insoteste orele de lucru. Unele dintre decoratiuni sunt impuse de marci. La Porsche, brandingul specific se regaseste pe obiectele de birou, pe cescutele de cafea si pe toate elemente de mobilier, fiind cele pe care le gasesti in toata lumea cand intri intr-un showroom Porsche”, mai spun oficialii PIA.

Pe langa birourile angajatilor, fiecare marca are cate doua sali de sedinta si o cantina, situata la etaj, deasupra showroom-ului Audi, deschisa intre orele 12-16.

Compania si-a externalizat cateva servicii, paza, curatenia si barul din showroom-ul Audi.

Numarul de locuri de parcare pe cele cinci hectare de teren pe care se intinde Porsche Pipera este de aprox 450, impartite intre marcile Porsche, Audi, Bentley, Lamborghini si Weltauto.

Porsche Inter Auto Romania este importator si distribuitor exclusiv pentru marcile Bentley, Lamborghini si Porsche.

Porsche Inter Auto a inceput activitatea in 1998 si are cinci dealership-uri: unul in Timisoara si patru in Bucuresti. Afacerile PIA din 1998 pana in 2012 depasesc 1,65 miliarde euro, din operatiuni de service si vanzarea a 78.000 de autovehicule noi.

Anul trecut, Porsche Inter Auto Romania a vandut 5.300 de masini noi si 800 rulate. Cifra de afaceri a fost de 160 milioane euro, iar numarul de angajati a fost de 550 de persoane.

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reteaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul celor 5 centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi si SEAT. De la 1 august 2012, Grupul Volkswagen a devenit actionar unic al Holdingului Porsche.

Porsche Holding Romania mai cuprinde pe langa Porsche Inter Auto, Porsche Finance Group si importatorul Porsche Romania. Investiile Porsche Holding in Romania depasesc 60 de milioane de euro.

BIROU DE COMPANIE
este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »



Setari Cookie-uri