Familia Porsche-Piech a redevenit actionar unic al Porsche Automobil Holding SE, actionarul majoritar al Volkswagen, prin preluarea participatiei de 10% detinuta de fondul suveran al Qatarului, transmite Bloomberg.
"Toate actiunile comune ale Porsche SE sunt din nou detinute de familiile Porsche si Piech. Astfel ne afirmam increderea in viitorul prosper al Porsche SE ca actionar al Volkswagen AG", a declarat intr-un comunicat Wolfgang Porsche, presedintele board-ului grupului, scrie Mediafax.

Familia Porsche-Piech si Qatar Holding au convenit sa nu precizeze valoarea tranzactiei, a declarat purtatorul de cuvant al Porsche Albrecht Bamler.

La cotatia bursiera inregistrata luni dimineata la Frankfurt, compania germana este evaluata la 18,6 miliarde euro.

Singurul activ al Porsche Automobil Holding SE este participatia de 50,7% la Volkswagen.

Volkswagen a preluat anul trecut celelalte active ale Porsche SE, inclusiv producatorul de automobile de lux Porsche AG, dupa o tentativa esuata de fuziune a celor doua companii.

Porsche se confrunta cu mai multe litigii in Germania cu privire la tentativa de preluare a Volkswagen de acum patru ani. Mai multi investitori cer despagubiri in valoare totala de 5,4 miliarde de euro, acuzand holdingul ca nu a informat piata cu privire la planul de preluare. Porsche a respins acuzatiile in mai multe randuri.

Fondul suveran al Qatarului detine si 17% din actiunile Volkswagen si a anuntat ca intentioneaza sa pastreze pachetul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri