Dacia a avut in primul semestru cea mai mare crestere procentuala pe piata auto franceza, de 7,3%, la 46.900 unitati, insa a inregistrat in luna iunie o scadere de 18,7%, la 8.200 inmatriculari de autoturisme noi, potrivit datelor anuntate luni de asociatia producatorilor de automobile din Franta.
Astfel, cota de piata a marcii romanesti, care face parte din grupul Renault, a crescut in primele sase luni ale acestui an in Franta la 4,19%, de la 3,48% in aceeasi perioada a anului trecut, scrie Mediafax.

Piata franceza a scazut in primul semestru cu 11%, la 1,118 milioane de unitati, de la 1,256 milioane in perioada corespunzatoare din 2012.

In luna iunie, numarul inmatricularilor de autoturisme noi din Franta a coborat cu 9%, la aproximativ 225.000 unitati.

PSA Peugeot Citroen si Renault au fost lideri de piata in primul semestru al acestui an, cu o cota cumulata de peste 55%, urmate de Volksagen, cu 12%, si Fiat, cu 5,25%.

Majoritatea marcilor au inregistrat scaderi, cu exceptia Dacia (7,3%), Toyota (4,1%), Kia (3%), Hyunday (1%) si Lexus (1,3%), care au avut cresteri modeste.

Pentru Peugeot, Renault si Volkswagen, cei mai mari jucatori de pe piata, scaderile au fost de 12,9%, 10,2%, respectiv 10,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri