2007 XK Coupe este cel mai nou descendent al legendarului E-type, masina care a facut senzatie inca din momentul lansarii pe piata in 1961. XK se anunta a fi cel mai fiabil Jaguar construit pana acum. Liniile puternice il fac pe XK sa arate bine de la spate, iar din fata masina are un aspect ôbusinessö pronuntat. Din pacate grila radiatorului seamana cu cea a Fordului Taurus. Lucru regretabil pentru clientii americani, insa mai putin identificabil pentru cei europeni, care nu sunt foarte familiarizati cu Taurusul american.

Interiorul XK-ului este desenat pentru a impresiona, sistemele de sunet sunt de mare fidelitate, iar touchscreen-ul sistemului de navigare este functional si foarte luminos. Un amanunt a scapt insa constructorilor, nelipsitele insertii de lemn foarte apreciate de catre iubitorii masini Britanice lipsesc din modelul standard.

Sub capota, inginerii au ascuns un V8 de 4,2 litri ce dezvolta mai mult de 300 de cai. Putere motorului se distribuie eficient si silentios catre roti, masina putand atinge 100 km/h in doar 5.9 secunde. Manevrabiitatea si sistemul de franre au fost atent desenate pentru a oferi clipe de neuitat celor ce isi vor permite un astfel de exemplar. Producatorii au avertizat ca XK isi dezvalui calitatile sportive pe drumuri de munte foarte sinuase.

UN astfel de model are, bineinteles, un pret pe masura. Modelul de baza costa aproximativ 75.000 de dolari, dar poate depasi cu usurinta 100.000 in functie de dotari.