Grupul francez Renault ar putea intra in scurt timp intr-un parteneriat cu producatorul chinez de automobile Dongfeng Motor, cele doua companii urmand sa formeze un joint venture de 1,8 miliarde de dolari dupa 10 ani de discutii, potrivit presei chineze, preluata de AFP.
Proiectul a fost aprobat in luna mai de oficialii chinezi si presupune restructurarea unui parteneriat existent intre Renault si China Sanjiang Space Group, au declarat surse apropiate discutiilor pentru ziarul China Business News, preluat de AFP.

Potrivit informatiilor aparute anterior in presa, Dongfeng, al doilea mare producator auto din China, ar fi in discutii pentru preluarea unei participatii la celalalt concenr auto francez, PSA Peugeot Citroen.

Parteneriatul Renault - Sanjiang a fost creat in anul 1993 pentru a produce microbuzul Traffic. Productia a fost oprita in 2003, iar Renault si Dongfeng discuta de atunci restructurarea companiei.

Dongfeng a preluat in luna iunie 55% din proiectul Renault - Sanjiang, iar noua companie mixta va avea sediul la Wuhan, in centrul tarii, a afirmat sursa citata.

Noul joint venture ar trebui sa inceapa productia in 2014, fiind vizate in principal SUV-urile, cu o capacitate initiala de 150.000 unitati pe an, potrivit ziarului chinez.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al Dongfeng a declarat ca grupul actioneaza in directia unui joint venture cu Renault.

Reprezentantii Renault in China au refuzat sa comenteze informatiile.

Vanzarile auto din China, cea mai mare piata auto din lume, au crescut anul trecut cu 4,3%, la 19,31 milioane unitati. Cresterea a fost insa limitata de restrictiile impuse in unele orase pentru reducerea congestionarii traficului si din ratiuni de poluare.

Compania de consultanta McKinsey estimeaza intr-un raport prezentat anul trecut ca piata chineza a automobilelor va creste cu 8% pe an pana in 2020, la 22 milioane unitati.

Renault este al doilea mare producator auto din Franta dupa vanzari si detine constructorul roman Dacia.

Peugeot a inaugurat saptamana trecuta cea de-a treia fabrica din China, situata tot la Wuhan si dezvoltata in parteneriat cu Dongfeng.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri