Chevrolet a organizat in iulie un test in Romania cu noul SUV de dimensiuni reduse Trax, model lansat in aprilie in Croatia, de marca care a adus pe piata in urma cu 78 de ani, in 1935, primul SUV, Carryall Suburban.
Pentru testul din Romania, Chevrolet ne-a indrumat cu sistemul de navigatie Bringo catre Cartierul Cumpatu din Sinaia, unde se ajunge de pe centura orasului, dupa ce trecem pe sub calea ferata si mergem pe un drum cu pietris.

Bringo a functionat printr-un iPhone conectat prin USB la sistemul de infotainment inteligent Chevrolet MyLink. Daca scoatem telefonul din USB, harta merge pe telefon insa nu mai este afisata pe ecranul din masina. Bringo functioneaza pe smartphone-uri si nu necesita conexiune internet.

Am parcurs 300 de km dus-intors de la Sinaia cu Trax, un model 2 in 1, pentru ca intra in segmentul B al autoturismelor de oras (4,28 metri lungime, 1,76 metri latime), dar in acelasi timp este si un SUV.

Reprezentantii Chevrolet spun ca Trax ar putea urca la vanzari in Romania pe locul 4, unde este Orlando, dupa modelele Aveo, Cruze si Spark.

Care sunt atuurile modelului Trax? In primul rand este un SUV, chiar daca este de dimensiuni mici, am putea traduce asta prin siguranta si vizibilitate buna, in al doilea rand este spatios, are un habitaclu flexibil, bine organizat, poate fi comandat cu tractiune integrala (optional) si are un pret mic, costa de la 15.500 euro cu TVA.

La interior, modelul Chevrolet Trax imprumuta calitatile unui monovolum, are foarte multe locuri de depozitare, pe fiecare usa avem cate doua spatii, intre scaunele fata este loc pentru 4 sticle. In plus, scaunele au 8 configuratii, iar cel al pasagerului din fata poate fi pliat complet asigurand o flexibilitate suplimentara pentru obiecte cu o lungime de pana la 2,3 metri.

Spatiul de incarcare cu locurile spate rabatate este de pana la 1.370 de litri. Tot in Trax gasim un lucru rar in interiorul unei masini, o priza de 230 V intre scaunele fata.

Cum masinile de oras, cu preturi accesibile sunt in vizorul tinerilor, Chevrolet a considerat ca Trax are nevoie de sistemul MyLink, care este disponibil pe echiparile superioare si permite accesul la agenda telefonica, liste de redare, galerii foto (prin intermediul unui stick USB sau iPhone), videoclipuri (prin intermediul unui stick USB sau al conexiunii auxiliare).

Pentru test am ales motorizarea de 1,4 litri tubo 140 CP cu tractiune integrala si cutie manuala cu 6 trepte, care in echiparea LT costa 19.500 euro cu TVA.

In oras, consumul afisat de motorul pe benzina de 140 CP a fost sub 11% cu sistemul Start/Stop dezactivat, iar in afara orasului de 5,8%. Sistemul Start/Stop de regula scade consumul cu 1%.

Trax cu motorul pe benzina de 140 CP accelereaza destul de bine, in 9,8 secunde pana la 100 km/h si atinge o viteza maxima de 194 km/h. Transmisia manuala este foarte bine lucrata, treptele se schimba cu usurinta, intr-o clipa, aproape ca nu simti lipsa cutiei automate, daca esti pasionat.

Masina este foarte bine insonorizata fonic, chiar si la 130 km/h, este confortabila, iar pozitia inalta la volan te face sa te simti relaxat, pentru ca iti da senzatia de siguranta. SUV-ul are pe fata suspensie McPherson, iar pe spate suspensie cu arbore compus.

Trax poate fi comandat in Romania cu motorizarea de 1,6 litri benzina 116 CP cu tractiune fata (15.500 euro cu TVA), cu motorul de 1,4 litri tubo 140 CP cu tractiune fata sau integrala (18.500 euro cu TVA) si cu motorul de 1,7 litri diesel 130 CP cu tractiune fata (19.500 euro cu TVA) sau integrala (20.700 euro cu TVA).

Sistemul Start-Stop vine in standard pentru transmisia manuala. Motorul turbo diesel de 1,7 l, cat si cel turbo pe benzina de 1,4 l vor fi disponibile si cu o transmisie automata cu sase trepte de viteza.

Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici.

Detalii tehnice Chevrolet Trax 1,4 litri 140 CP:
Motor: 1364 cc benzina
Transmisie manuala cu 6 trepte
Putere maxima (cp/rpm) 140 / 4900
Cuplu maxim Nm (rpm) 200 (1850)
Viteza maxima (km/h) 194
Acceleratie (0-100km/h) 9,8
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 7,8/ 5,6/ 6,4
Capacitate rezervor: 53 litri
Volum portbagaj litri: 356/1370
Lungime: 4,24 metri
Latime: 1,77 metri
Inaltime: 1,67 metri
Emisii CO2 g/km: 149 g/km
Masa proprie (kg) 1.379
Garda la sol: 17 cm

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri