Un model vintage de curse, fabricat de compania Mercedes, a devenit cel mai scump automobil vandut vreodata la licitatie, dupa ce a fost achizitionat in Marea Britanie de un colectionar cu suma de 19,6 milioane lire sterline (29,6 milioane dolari), scrie Mediafax.
Automobilul Mercedes-Benz W196, fabricat in 1954, cu care cvintuplul campion mondial de Formula 1 Juan Manuel Fangio a castigat doua curse din categoria Grand Prix, a devenit, totodata, cel mai scump model Mercedes vandut la licitatie, au declarat reprezentatii casei Bonhams, organizatoarea acestui eveniment, care a avut loc in cadrul Goodwood Festival of Speed in sudul Angliei.

Precedentul record era detinut de un model Ferrari 240 Testa Rosa, fabricat in 1957, care a fost vandut la licitatie cu 15,39 de milioane de dolari in anul 2011.

Modelul Mercedes-Benz W196, cu opt cilindri de 2,5 litri, a facut istorie in cursele de automobilism. Cursele castigate de Juan Manuel Fangio (foto) in 1954 in Grand Prix-urile din Germania si din Elvetia au reprezentat primele doua victorii consecutive repurtate de echipa de Formula 1 a constructorului Mercedes-Benz in circuitul automobilistic dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.
































Acea masina a concurat in cinci curse de Grand Prix din campionatul mondial de Formula 1. Dupa victoria repurtata de Juan Manuel Fangio, in 1954, in cursa din Elvetia, modelul Mercedes-Benz W196 a fost retras din competitiile oficiale si a fost expus in Muzeul Daimler-Benz.

Primul automobil achizitionat de John Lennon - un model Ferrari GT coupe din 1965 - a fost vandut la aceeasi licitatie, vineri, pentru suma de 359.000 lire sterline (542.310 dolari).

Fostul membru al trupei britanice The Beatles a cumparat acest automobil Ferrari de culoare albastra dupa ce a obtinut permisul de conducere in 1965 si l-a vandut trei ani mai tarziu.

Sursa foto: http://www.bonhams.com/press_release/14104/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri