Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, admite ca Mercedes-Benz nu va castiga in acest an cursa pentru suprematie pe piata americana a masinilor de lux, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
"Nu cred ca vom fi numarul unu la sfarsitul anului, dar este OK. Nu vom face vreun joc. Nu sunt sigur ca asta se aplica si concurentei noastre", a afirmat Zetsche intr-o conferinta de presa sustinuta la Seguin, Ontario, unde au fost lansate noile modele S-Klasse in Canada.

Mercedes-Benz a preluat in primele sase luni ale anului pozitia de lider pe piata automobilelor de lux din SUA, devansand BMW cu aproximativ 1.500 de masini vandute.

BMW a ocupat prima pozitie in 2011 si 2012. Anul trecut, BMW a preluat conducerea datorita unui numar neobisnuit de ridicat de vanzari raportate in luna decembrie.

Compania de cercetare R.L Polk & Co. estimeaza ca, pe baza inmatricularilor de autoturisme, Mercedes-Benz a depasit BMW inca de anul trecut.

Zetsche a stabilit ca tinta pentru Mercedes-Benz sa depaseasca pana in anul 2020, ca vanzari si profit, concurentii BMW si Audi (Volkswagen).

In primul trimestru al acestui an, profitul operational al Mercedes a reprezentat 3,3% din vanzari, fata de 11,1% la Audi, respectiv 9,9% in cazul BMW.

Vanzarile Mercedes in SUA au crescut in primul trimesru cu 10%, la 141.950 unitati, a anuntat Daimler la inceputul lunii iulie. BMW a inregistrat vanzari de 140.431 unitati, in urcare cu 11%. Cifrele nu includ autovehiculele comerciale ale Daimler, automobilele Smart sau marca Mini a BMW, care nu sunt in categoria autoturismelor de lux.

Profitul inainte de dobanzi si taxe al grupului Daimler s-a dublat in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 5,2 miliarde euro, cu mult peste estimarile analistilor, datorita imbunatatirii profitabilitatii Mercedes-Benz si unui castig nerecurent de 3,2 miliarde euro din vanzarea participatiei la EADS, compania-mama a producatorului de aeronave Airbus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri