CNADNR estimeaza ca va desemna in august constructorul pentru finalizarea lucrarilor la primul lot al autostrazii Nadlac - Arad, de 22 km, iar proiectul ar putea fi incheiat intr-un an de la data semnarii contractului.
"Se estimeaza ca procedura de achizitie publica va fi finalizata in luna august 2013, iar durata de finalizare a lucrarilor va fi de 12 luni de la data semnarii contractului", se arata in raspunsul Companiei de Drumuri la solicitarea Mediafax.

CNADNR a reziliat la finele anului trecut contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii, semnat cu asocierea Romstrade - Monteadriano Engenharia e Construcao - Donrep Construct, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor. In noiembrie 2012, gradul de executie al lucrarilor era de 27%.

Proprietarul Romstrade, Nelu Iordache, a fost trimis in judecata in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru acest tronson, fiind acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.

CNADNR a reziliat recent si contractul de proiectare si executie a lotului 2, de 16,6 km, dupa falimentul constructorului austriac Alpine Bau, in conditiile in care stadiul lucrarii este de aproximativ 85%.

Reprezentantii CNADNR au anuntat ca in perioada urmatoare vor fi luate masurile necesare pentru inceperea procedurilor de achizitie a lucrarilor ramase de executat, fara sa ofere insa un termen concret in acest sens.

Autostrada Nadlac-Arad are o lungime de 38,8 km, proiectul incluzand si constructia unui drum de legatura intre Nadlac si DN7 in lungime de 5,91 kilometri. Costul total este de 240 milioane euro, iar termenul de finalizare a fost fixat initial pentru 2013.

Constructia autostrazii este finantata din fonduri europene (85%) si de la bugetul de stat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri