CNADNR a semnat cu asocierea Tehnostrade - Spedition UMB, companii controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, un contract de 419,4 milioane lei (95,3 milioane euro), fara TVA, pentru proiectarea si constructia lotului 4 al autostrazii Lugoj – Deva, relateaza Mediafax.
Proiectul vizeaza constructia a 22,1 de kilometri de autostrada intre Deva si localitatea Ilia.
Contractul, atribuit prin licitatie deschisa, are o durata de proiectare de sase luni si un interval de executie de doi ani, perioada de garantie fiind de patru ani.
Pentru 85% din valoarea eligibila a contractului a fost solicitata o finantare nerambursabila de la Uniunea Europeana, diferenta urmand sa fie asigurata de la bugetul de stat.
Reprezentantii CNADNR au declarat recent agentiei Mediafax ca se asteapta sa semneze in august contractele pentru constructia loturilor 2, 3 si 4 ale autostrazii Lugoj-Deva, proiecte care insumeaza peste 70 de kilometri si au o valoare totala estimata la peste trei miliarde de lei (circa 680 milioane euro), fara TVA.
Lotul 2 a fost atribuit asocierii italiene Salini - Secol, lotul 3 consortiului Teloxim Con SRL (controlata de omul de afaceri Theodor Berna) - Comsa SA (Spania) - Aldesa Construcciones SA (Spania) - Arcadis Eurometudes SA (Olanda), iar lotul 4 asocierii Spedition UMB- Tehnostrade.
La Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) au fost inregistrate in perioada 20-23 mai mai multe contestatii formulate de Spedition UMB si Strabag referitoare la procedura de atribuire a contractelor de proiectare si executie a loturilor 2 si 3.
CNSC a respins ca nefondate contestatiile si a dispus continuarea procedurilor de atribuire. Impotriva acestei decizii au fost formulate plangeri la Curtea de Apel, acestea fiind de asemenea respinse de instanta.
CNADNR estima anul trecut costuri de putin peste un miliard de lei, fara TVA, pentru fiecare lot.
In aprilie 2011 CNADNR a selectat consortiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua- Cossi Construzioni pentru primul lot (27,4 kilometri), constructorul avansand o oferta de 681 milioane lei.
Autostrada Lugoj - Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care incepe in Germania si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri