Inmatricularile noi de vehicule pentru transportul pasagerilor au crescut cu 17,8% in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar cele pentru transportul marfurilor au urcat cu 0,1%, a anuntat luni INS.
In ceea ce priveste vehicule pentru transportul pasagerilor, INS noteaza 64.896 de inmatriculari pentru trimestrul al doilea si 66.078 pentru primele trei luni ale anului. Dintre acestea, 62.087, respectiv 64.299 au fost autoturisme, potrivit Mediafax.

Inmatricularile vehiculelor de marfa au fost de 18.770 in al doilea trimestru, respectiv 18.862 in ianuarie-martie.

Datele au fost furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din Ministerul Afacerilor Interne si se refera la vehicule noi fabricate in Romania sau in alte tari si vehicule de ocazie importate.

Vehiculele vandute in leasing, inmatriculate, sunt inregistrate ca inmatriculari noi. Nu sunt cuprinse reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului.

In trimestrul II 2013, inmatricularile noi de mopede si motociclete au crescut cu 19,8%, iar cele de autoturisme cu 7,3%, fata de trimestrul II 2012. In ceea ce priveste autobuzele si microbuzele, inmatricularile noi au scazut cu 27,9%.

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut la toate categoriile, respectiv cu 6,2% la categoria autocamioane si cu 2,9% la remorci si semiremorci.

Fata de trimestrul I 2013, in trimestrul II 2013 inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 1,8%, iar cele pentru transportul marfurilor cu 0,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri