Acord Suzuki ľ Nissan

Cei doi constructori s-au gandit sa colaboreze. Nimic rau in asta. Insa faptul ca Nissan apeleaza la Suzuki (si nu la Renault) pentru crearea unui model de clasa mica e cel putin ciudat.

Dupa cateva luni in care presa auto a facut doar supozitii, astazi este oficial: japonezii de la Nissan si cei de la Suzuki au semnat un acord de colaborare. Acesta prevede un parteneriat care are ca scop impartirea platformelor de productie aflate pe teritorii emergente.

Astfel, pana la finalul acestui an, Nissan va pregati pentru Suzuki un mini-monovolum, in timp ce Suzuki va fabrica, special pentru Nissan, un model de clasa mica. Acest schimb va avea loc insa exclusiv in Japonia, piata europeana intand in joc de abia din 2008, cand, dupa modelul din Japonia, cele doua compania isi vor construi una alteia cate un model.

Nissan va furniza un pick-up celor de la Suzuki, care va avea ca destinatie finala piata din Statele Unite. In contrapartida, Suzuki va fabrica un model de clasa mica pentru Nissan, acesta fiind adresat pietei europene. Acest ultim aspect al intelegerii este cel putin ciudat, de vreme ce Nissan ar fi putut apela la Renault pentru o astfel de masina. Se pare ca va trebui sa mai asteptam o vreme pentru a intelege exact sensul acestui acord.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Auto »Citește și
Guvernul francez cere Renault s─â nu ├«┼či mai dezvolte produc┼úia peste hotare
Setari Cookie-uri