Un altfel de Kingkong

Compania chineza Geely isi europenizeaza gama prin lansarea modelului Kingkong, care vrea sa fie un rival pentru Logan pe pietele in care marca asiatica va reusi sa patrunda.

Chinezii de la Geely se folosesc de numele pe care filmul si personajul respectiv si l-au construit pentru a-si face cunoscut ultimul model. Ok, masina nu are nimic in comun cu gorila Hollywoodiana, insa trebuie sa accentuam prezentarea modelului Kingkong pentru ca acesta se vrea a fi un rival pentru Logan. Cu care si seaman putin, mai ales in partea din spate. Dar cum ar putea chinezii sa construiasca o masina 100% originala?

Trecem peste originile asiatice si ajungem la motoarele disponibile pentru Kingkong: un 1.5 litri, un 1.6 litri si un 1.8 litri care se ridica la pretentii europene. De altfel, masina a fost construita cu largul concurs al unor companii de design si Italia si Coreea.

Si totusi...Geely Kingkong are 4340 mm in lungime, prezinta un progres evident in raport cu precedentele modele ale constructorului chinez, iar interiorul, desi simplist, nu are deloc un aer primitiv. Daca pretul pe pietele europene (in cazul in care acesta va intra in Europa) va ramane acelasi din China (intre 6800 si 8700 euro), Kingkong are toate sansele sa faca fata concurentei. Ramane de rezolvat problema identitatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri