Cele patru pasarele pietonale peste DN 1, construite in orasele Azuga, Busteni si Comarnic, au fost date in folosinta sambata, acestea fiind o solutie temporara de fluidizare a traficului rutier pe Valea Prahovei pana la construirea autostrazii Comarnic-Brasov.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Micea Cosma, cele patru pasarele au fost construite de firme din judet, iar costul lor variaza intre 70.000 si 99.000 de euro.

Doua dintre pasarele sunt amplasate in Busteni, una in Azuga si una in Comarnic, acestea fiind zonele de pe Valea Prahovei unde se produceau cel mai frecvent aglomerari in trafic, intrucat soferii opreau la trecerile de pietoni pentru a acorda prioritate.

O data cu punerea in functiune a celor patru pasarele, in cele trei localitati a fost desfiintate sapte treceri de pietoni.

Totodata, pe marginea DN 1 au fost montate garduri metalice de peste un metru inaltime, pentru a-i impiedica pe pietoni sa traverse neregulamentar.

Potrivit sefului CJ Prahova, inagurarea oficiala a pasarelelor peste DN 1 va avea loc duminica, la eveniment fiind asteptati premierul Victor Ponta si vicepremierul Gabriel Oprea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Contractul pentru Comarnic-Brasov, semnat la final de septembrie
Setari Cookie-uri