Chevrolet va lansa noul Camaro in versiunile decapotabila si coupe la Salonul Auto de la Frankfurt, model care in Romania va costa 41.157 euro pentru coupe si 46.157 euro pentru cabrio.
Cu o silueta aerodinamica si o postura mai joasa, dar si cu noul sistem infotainment MyLink de la Chevrolet, cea mai recenta editie a renumitului autovehicul american a trecut prin cea mai semnificativa reproiectare de la lansarea celei de-a cincea generatii a modelului Camaro ca prototip, in 2006.

Noul Camaro prezinta caracteristici aerodinamice imbunatatite, de inalta performanta, care asigura o racire mai eficienta si mai multa stabilitate la viteze mari de deplasare. Partea frontala prezinta o grila inferioara mai lata si o grila superioara mai ingusta, in timp ce priza de aer functionala integrata in capota contribuie la reducerea temperaturii si a coeficientului aerodinamic. In partea din spate, capacul portbagajului, lampile orizontale si un difuzor de aer completeaza acest design nou. Atat varianta coupe, cat si cea decapotabila sunt echipate cu un spoiler cu o antena integrata.

Puterea este furnizata de un motor V8 de 6,2 l, care functioneaza impreuna cu o transmisie manuala sau automata cu 6 trepte de viteza. Modelul cu transmisie automata include functia de management activ al carburantului sisistemul de sincronizare variabila a supapelor (VVT).

Versiunea cu transmisie manuala dezvolta o putere de 432 cp la turatii de 5.900 rpm si genereaza un cuplu de 569 Nm la 4.600 rpm. Autovehiculul este propulsat de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde pentru versiunea coupe cu transmisie manuala si in 5,4 secunde pentru versiunea decapotabila cu transmisie manuala.

Pentru locurile din fata ale variantei coupe pot fi selectate scaunele sport tip bucket Recaro cu tapiterie din piele si reglare electrica.

Printre alte detalii interioare se numara un nou afisaj color ce proiecteaza date pe parbriz si noul sistem infotainment Chevrolet MyLink, amplasat pe consola centrala. Sistemul este echipat cu un ecran tactil color de 7”, de inalta rezolutie si are un meniu clar, cu afisaj sub forma de pictograme.

Sistemul Chevrolet MyLink ofera utilizatorilor posibilitatea de a deschide agende telefonice, liste de redare personale si galerii foto stocate in smartphone-uri compatibile. Conectivitatea este asigurata prin portul USB, Bluetooth si mufa Aux-in. Pe langa recunoasterea vocala, sistemul ofera o functie de sinteza vocala a textului*, care permite utilizatorului sa asculte mesajele text de pe smartphone. Camera video pentru marsarier face parte din dotarea standard a autovehiculului.

Clientii pot alege sa achizitioneze un sistem de navigatie integrat, cu harti rutiere pentru toate tarile din Europa.

La fel ca in cazul tuturor versiunilor Chevrolet MyLink anterioare, proprietarii vor putea actualiza noul sistem cu aplicatii dedicate imediat ce acestea vor fi disponibile.

In martie 2013, in cadrul Salonului Auto de la New York a fost prezentata publicului cea mai recenta editie a modelului Camaro Z28, considerat de multi ca fiind cel mai emblematic si mai exclusivist model din istoria Camaro. Propulsat de un motor V8 de 7,0 l dezvoltat impreuna cu echipa Corvette Racing si capabil sa dezvolte o putere estimata la 500 cp (373 kW) si sa genereze un cuplu de 637 Nm, noul Camaro Z28 este echipat in mod corespunzator pentru a respecta traditia marcii cu care se mandreste.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri