Guvernul va decide prin hotarare, in perioada imediata, inceperea procedurilor de licitatie pentru construirea unei pasarele pe centura Capitalei in zona Prelungirea Ghencea-comuna Domnesti, pentru fluidizarea traficului, proiectul fiind realizat de mai multi ani, dar neaplicat din lipsa de fonduri.
O pasarela similara va fi construita si la intersectia soselei ocolitoare a Capitalei cu Soseaua Cernica, dupa ce lucrarea va fi avizata si prin hotarari ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Consiliului Judetean Ilfov, scrie Mediafax.

Inceperea procedurilor de licitatie pentru construirea acestor pasarele a fost decisa in urma inspectiei efectuate, joi, de premierul Victor Ponta pe centura Capitalei, impreuna cu primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, si ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova.

Sova a apreciat ca lucrarea va fi incheiata anul viitor, daca nu vor fi depuse contestatii la licitatie.

Intarzierea lucrarilor de modernizare la centura de sud a Capitalei afecteaza traficul rutier, iar autoritatile cauta solutii pentru fluidizarea circulatiei pana la finalizarea acestora.

Miercuri, premierul Ponta a declarat ca solutia de durata pentru fluidizarea traficului rutier pe soseaua de centura a Bucurestiului este construirea de pasarele, iar statul va aloca in acest sens bani din buget daca lucrarile nu pot fi finantate din fonduri europene, in 2014-2015.

O astfel de solutie a fost deja introdusa, incepand de saptamana trecuta, pentru fluidizarea traficului rutier pe Valea Prahovei, pana la construirea autostrazii Comarnic-Brasov, prin ridicare a patru pasarele pietonale peste DN 1, in orasele Azuga, Busteni si Comarnic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri