FIAT vrea sa inlocuiasca actualul Stilo, un model ce nu se vinde conform asteptarilor. Inceperea productiei la noul model era programata la incepurul anului viitor, mai precis in aprilie, insa, datorita simularilor 3D, Stilo este gata pentru productie in luna noiembrie a acestui an. Mai devreme cu 5 luni decat s-au asteptat oficialii FIAT.

Pentru constructia unui model auto se produc, in medie, 100 de prototipuri care sunt utile pentru calibrarea utilajelor si sculelor folosite in procesul de productie, dar si pentru testele obijnuite. In cazul procesului de proiectare virtuala, aceste utilaje sunt produse direct dupa schitele inginerilor proiectanti, fara posibilitatea ajustarii lor fizice. Procesul este mai ieftin, mai rapid, dar mai riscant, pentru ca eventualele greseli sunt depistate dupa ce utilajele sunt construite.

Crearea modelului in totalitate pe calculator face ca noul Stilo sa nu treaca prin faza de prototip, ceea ce este un risc asumat., a declarat directorul diviziei de proiectare si design, Harald J. Wester, al FIAT.

La uzina din Casino, centrul Italiei, este programata constructia a primelor 20 de masini Stilo care vor fi folosite la testele de siguranta si de anduranta.

Proiectarea virtuala este mai eficienta in cazul dezvoltarii de noi modele pe platforme deja existente. Branduri consacrate au apelat la aceasta reteta: Dacia Logan, BMW Z4 sau Chrysler Crossfire.

Magna Steyr (dezvoltator si producator de componente auto canadian) a proiectat corpul si interiorul noii masini, restul fiind realizat in house de catre FIAT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri