Constructorul de masini Ford a decis intreruperea activitatii la fabrica din Craiova pentru sapte zile in septembrie din cauza situatiei precare a pietei europene. Productia va fi mai mica cu 2.590 de masini B-MAX, avand in vedere ca zilnic sunt fabricate 370 de unitati.
“Ca reactie la situatia precara a pietei europene, Ford Romania ajusteaza volumele de productie ale uzinei de la Craiova si are in plan oprirea productiei pentru sapte zile in luna septembrie, in cadrul sectiei Operatiuni Vehicule. B-MAX continua sa fie cel mai bine vandut monovolum de dimesniuni mici din Europa, dar, per total, piata auto continua sa scada comparativ cu anul precedent. Ford Romania va continua sa isi alinieze productia la cererea efectiva a pietei si, datorita flexibilitatii sistemelor noastre de lucru, putem reactiona in timp real la schimbarile pietei, inclusiv prin cresteri de productie”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Ford Romania.

Monovolumul B-MAX este cel mai bine vandut monovolum compact de pe piata europeana in primul semestru al anului 2013 cu o cota de piata de 15,8% in segmentul sau.

Clientii europeni au cumparat peste 38.000 monovolume compacte B-MAX in primele sase luni ale anului 2013. Cresterea vanzarilor a dus la clasarea pe primul loc in segmentul sau pe pietele din Germania si Marea Britanie in al doilea trimestru.

Angajatii Ford Craiova vor primi 80% din salariu in cele 7 zile in care nu vor lucra.

“Conform Contractului Colectiv de Munca dintre compania noastra si angajatii sai din Romania, in timpul acestor zile de intrerupere a productiei angajatii se vor afla in somaj tehnic, fiindu-le platite sumele astfel prevazute. Suntem convinsi ca aceasta este o masura temporara si ca situatia se va ameliora pe masura ce vanzarile de automobile pe piata europeana vor incepe treptat sa creasca”, au mai spus oficialii Ford.

Productia B-MAX a inceput la uzina Ford din Craiova la mijlocul anului 2012, fiind lansat in toate pietele europene in luna noiembrie.

Vanzarile marcii Ford in Romania au fost in primele sase luni ale anului de 2.040 de autoturisme. Cele mai vandute modele au fost Focus si Fiesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri