O reclama Ford a fost realizata pe Transfagarasan de o echipa din care au facut parte cinci romani. Spotul publicitar a fost facut din pasiune si pentru a deveni mai cunoscuti in aceasta industrie. Un astfel de clip ar putea avea costuri de peste 175.000 de euro in Romania si 250.000 de euro in strainatate.
“A fost un film din pasiune. Lucrez la o firma de advertising pentru industria auto si m-am gandit la un film scurt care sa aiba si un iz de reclama. L-am realizat si din pasiune dar si pentru a ne face si mai mult cunoscuti in lumea reclamelor, mai ales a cg-ului combinat cu filmari reale. In final l-am prezentat si clientilor nostrii prin intermediul unui targ de specialitate si a fost foarte bine primit”, a declarat pentru wall-street.ro Adrian Chifor, unul dintre membrii echipei.

Romanii care au facut parte din echipa care a lucrat la filmul de animatie sunt Adrian Chifor, Gabriel Chifor, Codrin Chifor, Florin Borlan si Marius Satmarean.

Filmarile pe Transfagarasan au durat 2 zile si au fost realizate cu un aparat Canon 5D. Ideea clipului publicitar a fost o comparatie intre modelul Ford Mustang Boss 302 fabricat in 1970 si noua generatie 2013.

"M-am gandit, dupa ce am vazut ca celor de la Top Gear le-a placut Transfagarasanul, sa filmez ceva acolo. Pentru a justifica animatia trebuie intotdeauna facut ceva care nu poate fi filmat real, sau care este foarte scump sa-l realizezi prin mijloace reale. Astfel m-am gandit la o masina de razboi medievala care sa urmareasca un muscle car american. Ca sa ii dau o tenta de reclama m-am gandit la urma sa iasa din tunel ca si noul Mustang Boss 302 din 2013. Filmarea a durat 2 zile, am stat o noapte la Balea Lac si am filmat in principal din portbagajul masini mele, am o Toyota Avensis Wagon. Cea mai mare dificultate a fost traficul, era august, in plin sezon de vacanta si a durat mult pana am reusit sa am cadre fara masini, in cateva secvente a trebui sa scoatem digital cateva masini prezente in trafic", mai spune Adrian.

Un astfel de spot in strainatate depaseste 250.000 de euro, in Romania ar putea costa de la 175.000 euro.

“Costuri pentru filmare nu cred ca au fost mai mult de 300 de euro, echipament de filmat am avut eu. Am filmat in principal cu Canon 5D mark II si o lentila de 14 mm. Costurile mari au inceput in faza de post productie, cred ca daca ar fi fost sa fie un proiect platit ar costa undeva intre 250-300.000 euro. Sigur in Romania ar costa mai putin, dar cred ca sub 175.000 ar fi greu de realizat si la noi. Bugetul pentru sunet a fost in jur de 10.000 de euro si a fost platit de firma la care lucrez. Ei m-au ajutat si cu puterea de render, peste 2.000 de procesoare, fara de care ar fi durat foarte mult sa terminam”, a adaugat Adrian.

Texturarea masinii de razboi a fost realizata de Radu Arsith, care a realizat costumul lui Iron Man din Iron Man 3.

“Modelarea masinii din shotul final cat si modelarea si texturarea masinii de razboi a fost realizata de un bun prieten cu care am lucrat multi ani impreuna Radu Arsith. Recent el a fost lead modeler la Tixter Germania unde a realizat costumul lui Iron Man din Iron Man 3. De asemenea persoana care a facut efectele de sunet si muzica sunt o firma care lucreaza cu Hans Zimmer pentru majoritatea filmelor mari. I-am cunoscut printr-o cunostinta comuna din firma unde lucrez”, mai spune Adrian.

Adrian Chifor (35 de ani), lucreaza de 14 ani in domeniul 3d, a inceput la Brasov la singura firma de 3d din Romania pe vremea aceea, Tiny Creatures, apoi a lucrat in Londra, dupa care a venit la Bucuresti la firma Bravo Studios. Dupa cativa ani a mers inapoi la Brasov la firma Mirari Films si apoi in urma cu 3 ani s-a stabilit in Munchen la o firma de profil pentru industria auto RTT.



chase like a boss from adi chifor on Vimeo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri