Masinile au devenit PC-uri pe roti, iar imaginea constructorilor auto este acum la mana hackerilor. In America, cercetatorii au apelat la doua grupuri de hackeri pentru a demonstra slabiciunile software din autoturisme, scrie detroitnews.com.

Hackerii au actionat, prin intermediul unui laptop, franele unei masini la viteza de autostrada, au preluat directia si au oprit motorul in mers.

Laptopul a fost conectat la mufa OBD din autoturism, prin intermediul careia mecanicii afla problemele si sterg erorile.

Acestia au mai demonstrat ca pot accelera, frana, controla geamurile electrice, luminile, centurile de siguranta, vitezometrul si indicatorul de carburant.

Un alt grup de hackeri s-a conectat la computerul masinii printr-un telefon mobil, Bluetooth, CD player sau chiar prin sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri. Ei au spus ca pot deschide o masina si pot pleca cu ea.

Citeste si:
Record: Ford Romania va produce la Craiova peste 1.000 de...
Ford Romania va produce la...

In 2009, cercetatori americani au testat securitatea unor calculatoare instalate in masini si au aratat ca sunt vulnerabile. Ingineri GM au respins munca acestora, dar dupa ce au citit raportul si-au dat seama ca exista cai de acces libere spre computerele din autoturisme si s-au grabit sa le izoleze.

Ford si General Motors au spus ca iau in serios problema de securitate, iar Toyota sustine ca are cele mai sigure calculatoare in masini si ca nu pot fi sparte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rabla 2020 vine si cu vouchere pentru motociclete si masini GPL/GNC
Setari Cookie-uri