Primaria Capitalei a atribuit grupului italian Astaldi un contract de 155,7 milioane lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrarilor la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, proiect inceput de Romstrade, firma detinuta de Nelu Iordache, si reziliat in luna decembrie.

"Obiectivul general al proiectului este acela de a continua programul de optimizare cu posibilitatea realizarii unui pasaj rutier suprateran prin care sa se realizeze o legatura rutiera mai rapida intre Soseaua Mihai Bravu si Splaiul Unirii. Scopul proiectului il reprezinta descongestionarea traficului din zona intersectiei Soseaua Mihai Bravu - Splaiul Unirii - Calea Vacaresti", se arata in anuntul de atribuire al institutiei, scrie Mediafax.

Contractul a fost atribuit la finele lunii august, prin licitatie restransa accelerata, asocierii Astaldi Spa - Astalrom SA, ambele parte a grupului italian de constructii.

Primaria a primit trei oferte pentru acest proiect, estimat initial la 126,9 milioane lei, fara TVA.

Termenul pentru finalizarea lucrarilor este de 15 luni de la data atribuirii contractului.

Citeste si:
Cetatenii se aliaza impotriva taxei Oxigen. Pe ce data este...
Cetatenii se aliaza impotriva...

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la sfarsitul lunii iulie ca in perioada august-septembrie incep sau reincep lucrarile la pasajul suprateran Mihai Bravu, pasajele subterane Piata Presei Libere si Piata Sudului, iar pana la sfarsitul anului, si la pasajul denivelat suprateran Grigorescu-Splai Dudescu.

Contractul pentru executarea pasajului suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii a fost reziliat in decembrie. Primarul general Sorin Oprescu a precizat atunci ca a incheiat contractul incheiat cu Romstrade, societatea care trebuia sa construiasca pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii, proiectul pasajului fiind in faza de expertiza.

Romstrade apartine omului de afaceri Nelu Iordache, trimis in judecata la sfarsitul lunii aprilie intr-un dosar privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac - Arad si afla in prezent in detentie.

Lucrarile la pasajul suprateran au inceput in ianuarie 2011, contractul atribuit Romstrade la finele anului anterior avand o valoare de 96,8 milioane lei, fara TVA.

Citeste si:
Administratia Cimitirelor da 30 mil. de lei pentru servicii de paza...
Administratia Cimitirelor da...

La sfarsitul lunii ianuarie 2013, municipalitatea a primit din partea consilierilor generali dreptul de a contracta servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica pentru a identifica posibile creante rezultate in urma rezilierii contractului cu compania controlata de Nelu Iordache.

Astaldi este unul dintre cei mai activi constructori pe piata locala, printre proiectele de referinta numarandu-se Arena Nationala, Pasajul Basarab si Magistrala 5 a metroului bucurestean, precum si constructia unor tronsoane de autostrada.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
FOTO-VIDEO. Primul pod al pasajului Mihai Bravu-Splaiul Unirii
Setari Cookie-uri