Constructorul auto japonez Nissan urmeaza sa semneze un acord cu autoritatile ruse pentru constructia unei uzine de asamblare in apropiere de Sankt Petersburg, in timp ce grupul auto american General Motors se pregateste sa puna piatra de temelie la propria sa uzina din Rusia, informeaza AFP.

Potrivit ministrului rus al economiei, Gherman Gref, cu ocazia Forumului Economic International de la Sankt Petersburg, ce se desfasoara in perioada 13-15 iunie, guvernul de la Moscova si Nissan vor semna acordul oficial pentru constructia primei uzine Nissan din Rusia.

Constructorul auto nipon a anuntat inca din luna aprilie ca intentioneaza sa investeasca 200 milioane dolari pentru o uzina amplasata in Rusia, avand drept obiectiv productia a 50.000 de vehicule anual. Prima uzina Nissan din Rusia ar urma sa aiba aproximativ 750 de angajati, fiind programata sa intre in productie la inceputul lui 2009.

Tot marti, General Motors, cel mai mare constructor auto din lume, urmeaza sa puna piatra de temelie la propria sa uzina de asamblare, amplasata tot in apropiere de Sankt Petersburg, o investitie a carei valoare initiala este estimata la 115 milioane dolari.

General Motors si Nissan urmeaza exemplul altor mari producatori de automobile care au inceput sa se orienteze spre piata rusa, piata care se extinde rapid in mare parte datorita exporturilor de energie si minerale. in ultimele luni, constructorul auto italian Fiat si grupul german Volkswagen au anuntat planuri de investitii semnificative in Rusia, in timp ce grupul japonez Toyota urmeaza sa demareze productia la uzina sa din Sankt Petersburg in luna decembrie 2007.

Anul trecut vanzarile de automobile straine pe piata rusa au crescut cu 15 procente, atingand pragul de 1,77 milioane unitati, in timp ce vanzarile de marci de automobile straine asamblate in Rusia au crescut si mai rapid, cu 27 de procente, atingand cifra de 209.300 unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri