Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta in primele sapte luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 0,8%, dar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 0,6%, a anuntat INS.

Evolutia a fost influentata de scaderile inregistrate la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (cu 7,3%, serie bruta), comertul cu autovehicule (7%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (4,2%). Cresteri au inregistrat activitǎtile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (9,8%), scrie Mediafax.

In luna iulie afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor au crescut ca serie bruta, fata de luna precedenta, cu 5,2%, dar ca serie ajustata s-au redus cu 1%.

Comparativ cu iulie 2012 indicatorii sunt mai mari cu 4,4%, respectiv 2%.

Totodata, Institutul National de Statistica (INS) a anuntat si evolutia activitatii de servicii de piata prestate populatiei. Ca serie bruta, indicatorul a scazut in primele sapte luni cu 3,9%, iar ajustat a avut un ritm de scadere apropiat (4%).

Citeste si:
Romania, lider in UE la cresterea comertului cu amanuntul, in iulie
Romania, lider in UE la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
INS: Afacerile din comert au crescut cu 7,1% in primele noua luni
Setari Cookie-uri