Producatorul de masini electrice Tesla dezvolta un autovehicul capabil sa functioneze pe "pilot automat", pe care intentioneaza sa-l introduca pe piata in urmatorii trei ani, a declarat directorul general al companiei, Elon Musk.

Tesla intra astfel in cursa cu Audi, Mercedes, Nissan, Volvo, General Motors si Google, companii care au deja in derulare proiecte similare, scrie Mediafax.

Masinile vor putea functiona autonom, controlate de computer in 90% din timp, dar nu in totalitate, a declarat Musk intr-un interviu pentru Financial Times.

"Ar trebui sa putem ajunge in trei ani la 90% din distantele conduse", a spus Musk.

Dezvoltarea unor masini complet autonome va dura mai mult timp, a adugat el.

Termenul de trei ani asumat de Musk este mai ambitios comparativ cu planurile altor companii cu proiecte similare si cu asteptarile analistilor, care anticipeaza ca o astfel de masina sa devina realitate abia in 10-15 ani, scrie Reuters.

Daimler si Nissan au anuntat, anterior, ca spera sa lanseze la vanzare masini autonome pana la sfarsitul deceniului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri