Grupul francez Gefco, operator de transport de autovehicule si de logistica auto, al doilea mare jucator pe piata din Romania dupa compania Schenker, a deschis o agentie la Craiova unde opereaza lunar in medie, 350 de camioane complete la export si 650 la import.

Principalii clienti sunt Ford si Alro. Agentia Craiova are ca activitate principala serviciile de transport rutier si are, in prezent, o echipa de 7 angajati.

Noua agentie asigura pentru Ford fluxuri logistice in amonte din Europa Centrala si de Vest pentru alimentarea cu piese a fabricii pe care producatorul auto o detine in Craiova. In plus, Gefco asigura pentru acelasi client si serviciul de “outbound packaging”, care se refera la returnarea ambalajelor catre furnizori. Parteneriatul dintre Gefco Romania si Ford a inceput inca din 2010, cu servicii de transport si distributie pentru vehiculele finite si a inclus si alte servicii, de-a lungul timpului.

Colaborarea cu ALRO, parte a Grupului Vimetco N.V., a inceput in 2011, cu servicii de transport maritim pentru export, ulterior extinzandu-se si la servicii de transport rutier. In prezent, agentia Gefco Craiova, impreuna cu agentia Joita, administreaza o parte din exporturile rutiere catre clientii Alro din intreaga Europa.

In prezent, biroul din Craiova lucreaza cu peste 20 de transportatori, majoritatea romani.

Subsidiara Gefco Romania a fost infiintata in anul 2005, numarand, in prezent, 7 locatii la nivel national: sediul central in Bucuresti, doua centre logistice in Bucuresti-Joita si Arad, trei platforme de transport rutier si trei platforme destinate logisticii pentru vehicule finite. Gefco Romania a incheiat anul 2012 cu 104 angajati si o cifra de afaceri de 42,3 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri