Grupul francez Gefco, operator de transport de autovehicule si de logistica auto, al doilea mare jucator pe piata din Romania dupa compania Schenker, a deschis o agentie la Craiova unde opereaza lunar in medie, 350 de camioane complete la export si 650 la import.

Principalii clienti sunt Ford si Alro. Agentia Craiova are ca activitate principala serviciile de transport rutier si are, in prezent, o echipa de 7 angajati.

Noua agentie asigura pentru Ford fluxuri logistice in amonte din Europa Centrala si de Vest pentru alimentarea cu piese a fabricii pe care producatorul auto o detine in Craiova. In plus, Gefco asigura pentru acelasi client si serviciul de “outbound packaging”, care se refera la returnarea ambalajelor catre furnizori. Parteneriatul dintre Gefco Romania si Ford a inceput inca din 2010, cu servicii de transport si distributie pentru vehiculele finite si a inclus si alte servicii, de-a lungul timpului.

Colaborarea cu ALRO, parte a Grupului Vimetco N.V., a inceput in 2011, cu servicii de transport maritim pentru export, ulterior extinzandu-se si la servicii de transport rutier. In prezent, agentia Gefco Craiova, impreuna cu agentia Joita, administreaza o parte din exporturile rutiere catre clientii Alro din intreaga Europa.

In prezent, biroul din Craiova lucreaza cu peste 20 de transportatori, majoritatea romani.

Citeste si:
Wizz Air va suspenda operațiunile de la bazele din Timișoara,...
COVID-19 | Wizz Air va...

Subsidiara Gefco Romania a fost infiintata in anul 2005, numarand, in prezent, 7 locatii la nivel national: sediul central in Bucuresti, doua centre logistice in Bucuresti-Joita si Arad, trei platforme de transport rutier si trei platforme destinate logisticii pentru vehicule finite. Gefco Romania a incheiat anul 2012 cu 104 angajati si o cifra de afaceri de 42,3 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
CFR Călători suspendă 100 de trenuri și introduce 11, pentru navetiști
Setari Cookie-uri