Porsche a inregistrat anul acesta la nivel global un record de vanzari, de 106.000 de unitati, insa pe piata romaneasca comenzile arata un nivel similar cu cel din 2012, de 90 de unitati, estimarile pentru intregul an fiind de stagnare, considera Adrian Pascu, brand managerul marcii germane de masini sport.

“Porsche a inregistrat la nivel global un nivel record de vanzari de 106.000 de unitati, in Romania livrarile au fost de 90 de masini. Anul acesta vanzarile Porsche in Romania se vor mentine la nivelul de anul trecut. Piata in general si economia merg intr-o curba”, a spus Pascu.

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), livrarile de modele Porsche anul trecut au fost de aproape 140 de unitati.

In continuarea cel mai vandut Porsche in Romania este SUV-ul Cayenne, cu 60% din comenzi, insa acest lucru se va schimba anul viitor cand va ajunge pe piata noul SUV de oras Macan.

“Anul viitor vine mult asteptatul Porsche Macan, un model de volum, care in mod sigur va ajuta foarte mult marca. Cayenne reprezinta pe piata romaneasca in jur de 60% din vanzari, insa in mod sigur Macan va schimba balanta”, a mai spus Pascu.

Sportiva electrica Porsche...
Citeste si: Sportiva electrica Porsche Taycan a ajuns deja la 20.000 de precomenzi

Porsche a lansat luna aceasta noua generatie a modelului 911 Turbo in Romania, la un pret de 173.000 euro euro cu TVA, model care va ajunge la primii clienti in doua saptamani.

Cel mai scump Porsche vandut anul acesta a avut o valoare de 180.000 - 190.000 euro cu TVA.

Anul viitor, vor ajunge in Romania modelele Macan si 911 GT3.

In Romania exista un singur showroom pentru marca Porsche, in Bucuresti. Centre service sunt doua, Bucuresti si Timisoara.

Anunt oficial: viitorul...
Citeste si: Viitorul Porsche Macan va fi 100% electric. Cand va incepe productia?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Noua generatie Porsche 911 este disponibila in Romania