Renault a prezentat gama Sport, Twingo RS, Clio RS, Megane RS, in cadrul unui eveniment organizat pe circuitul Amckart din Tunari, impreuna cu Michelin.

Cele trei modele conduse cate doua ture pe circuitul de 1,2 km lungime ne-au oferit senzatii aparte. Twingo RS 133 CP si Megane RS 265 CP cu transmisie manuala au stat impecabil in curbe, iar Clio RS 200 CP cu transmisie automata cu dublu ambreiaj (EDC) ne-a incantat auzul chiar si la viteze mici, datorita esapamentului R.S. cu iesire dubla.

Dintre cele trei modele, Megane RS, echipat cu anvelope Michelin Pilot Sport CUP, a fost cel mai stabil si mai rapid. Motorul Megane RS de 2 litri 265 CP este cel mai performant propulsor Renault, duce masina de la 0 la 100 km/h in 6 secunde. Megane RS poate atinge 255 km/h, modelul costa 25.500 euro cu TVA.

Viteza maxima pe care am atins-o pe circuitul de karting a fost de circa 90 km/h in treapta a doua.

Si Twingo RS a facut impresie buna, cu toate ca stai cam sus la volan si nu ti-ai imagina ca este o masina stabila, exemplarul te tine bine in scaun in curbe si nu se dezechilibreaza deloc, are acelasi comportament ca Megane RS, insa nu si acelasi sistem de franare.

Anvelopele care au echipat acest model pe circuit au fost Michelin Pilot Sport 3. Twingo RS are un motor aspirat de 1,6 litri 133 CP, accelereaza pana la 100 km/h in 8,7 secunde si ajunge la 201 km/h. Masina are un pret de 16.000 euro cu TVA.

Cel de-al treilea model pe care l-am condus a fost Clio RS (22.000 euro cu TVA), cel mai “galagios” din gama, o experienta pe care nu am sa o uit usor. La interior, exista o conducta ce trimite sunetul motorului si evacuarii catre habitaclu, pentru a simti ca pilotam un model din gama RS. Evacuarea modificata cu iesire dubla tradeaza cei 200 de cai putere de sub capota, furnizati de un motor turbo cu injectie directa de 1,6 litri.

Clio RS atinge o viteza maxima de 230 km/h si ajunge la 100 km/h in 6,7 secunde. Modelul a fost echipat cu anvelope Michelin Pilot Super Sport.

Vanzarile de modele Renault Sport in Romania sunt de 30-40 de masini anual, insa in 2-3 ani numarul acestora va creste, considera Mihai Bordeanu directorul de marketing Dacia-Renault.

Renault Sport a fost infiintat in 1976.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri