Automobilele Dodge, marca intrata de curand in portofoliul de vanzari al Grupului tiriacAuto, vor fi prezentate in premiera in Romania intr-o manifestare expozitionala, cu prilejul evenimentului Parcul tiriacAuto, care se va desfasura in perioada 17-25 iunie, la Romexpo. Expozitia auto este destinata exclusiv reprezentarii la standarde europene a marcilor auto importate de Grupul tiriac - Ford, Hyundai, Mercedes, Chrysler, Jeep, Dodge, Mitsubishi, Land Rover, Jaguar, Smart, Mazda, urmand sa fie expuse peste 150 de modele.

Editia 2005 a Parcului tiriacAuto a fost considerata cel mai mare eveniment independent din piata auto romaneasca, aducand, totodata, un nou concept de expozitie auto, prin combinarea zonei de standuri cu zone de parc, pentru copii, pentru masini de epoca, zona cafenea. Intrarea la acest salon auto este libera, iar organizatorii vor oferi ca premiu si un autoturism Dodge in cadrul unei tombole.

Grupul TiriacAuto a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de 50%, numarul autovehiculelor comercializate cifrandu-se la 17.638 unitati, potrivit datelor Rompres. in privinta rezultatelor inregistrate de marcile din portofoliu, Ford si Hyundai au inregistrat cele mai mari volume de vanzari, cu 7.749 unitati vandute - Ford si 4.051 unitati vandute - Hyundai. Pentru Ford cresterea a fost de 65% fata de 2005, iar Hyundai si-a dublat vanzarile pentru al doilea an consecutiv, cu o crestere de 102%.

Planurile TiriacAuto pentru 2006 vizeaza cu prioritate cresterea volumului de vanzari si procesul de dezvoltare si consolidare a retelei teritoriale. Desi previziunile asupra evolutiei pietei auto in 2006 sunt prudente, tiriacAuto si-a propus obiective ambitioase, respectiv un volum de vanzari de 24.000 de unitati, ce reprezinta o crestere de 36% fata de anul 2005.

Cea mai mare investitie a Grupului se va concretiza in 2007 si se va ridica la 20 milioane euro, vizand constructia celui mare mall auto din Romania, denumit tiriacAuto Bucuresti Vest, situat in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti, pe un teren cu o suprafata de 3,7 hectare