Francezii nu vor sa vina in Romania pentru a asambla camioane si a le exporta.

“Francezii nu vin sa intre intr-o colaborare cu o companie romaneasca decat daca livrarea finala majoritar va fi catre piata respectiva. Deci daca noi vom vinde pe piata din Romania 30% si 70% in tarile din regiune, de ce sa faca investitia in Romania”, a declarat Iustin Paraschiv actionarul majoritar al MFA Mizil cu 90% si proprietarul unui business de 150 de milioane de euro in domeniul agro-zootehnic, trading si retail.

Clienti ar putea fi 28 de institutii ce activeaza in sistemul national de aparare, siguranta si ordine publica din Romania.

“Investitia se va realiza plecand de la necesitatile de inzestrare ale Armatei romane cu camioane militare, care ar insemna undeva la 10.000 de unitati pentru urmatorii 20 de ani. De asemenea, se vor avea in vedere necesitatile de vehicule militare si civile destinate situatiilor de urgenta, mentinerii ordinii si sigurantei publice in Romania,” a declarat Nicolae Suta, director general MFA Mizil.

Renault Trucks Defense a semnat in aprilie 2013 un Memorandum de Intelegere privind cooperarea industriala si comerciala cu MFA Mizil.

Citeste si:

Cele doua firme urmaresc realizarea unui consortiu avand ca baza o investitie directa a firmei franceze in Romania, concomitent cu angajarea suplimentara a unui numar de 200-300 de specialisti si tehnicieni calificati romani pe platforma de productie a MFA din Mizil.

MFA, fondata in 1951, produce structuri si confectii metalice, piese de schimb, pentru diferiti beneficiari, inclusiv pentru companii straine producatoare de echipament petrolier prezente in Romania, repara diferite tipuri de autovehicule.

Compania din Mizil este principalul furnizor al Ministerului Apararii Nationale, deruland, in perioada 2005 – 2010 un contract de furnizare in valoare de peste 100 de milioane de euro pentru constructia si echiparea vehiculelor blindate MLI 84M – concepute integral de colectivul de specialisti ai fabricii de la Mizil – precum si un contract cadru de servicii post vanzare cu un plafon de 65 de milioane de euro, pentru perioada 2010 – 2014.

De asemenea, MFA este parte din contractul de furnizare a 31 de vehicule amfibii blindate incheiat de Ministerul Apararii Nationale cu Mowag/General Dynamics, aflat in derulare.