Francezii de la Renault Trucks Defense (RTD) si-au anuntat intentia de a face investitii in Romania, la MFA Mizil, doar daca institutii ale statului vor semna contracte cu ei, iar in plan intra Armata romana care ar avea nevoie de circa 10.000 de camioane pentru urmatorii 20 de ani, un contract care ar putea depasi un miliard de euro, in conditiile in care pretul pentru un camion Kerax este intre 70.000 euro si 500.000 euro, iar pentru un vehicul de teren Sherpa Light este intre 200.000 si 500.000 de euro.

Francezii nu vor sa vina in Romania pentru a asambla camioane si a le exporta.

“Francezii nu vin sa intre intr-o colaborare cu o companie romaneasca decat daca livrarea finala majoritar va fi catre piata respectiva. Deci daca noi vom vinde pe piata din Romania 30% si 70% in tarile din regiune, de ce sa faca investitia in Romania”, a declarat Iustin Paraschiv actionarul majoritar al MFA Mizil cu 90% si proprietarul unui business de 150 de milioane de euro in domeniul agro-zootehnic, trading si retail.

Clienti ar putea fi 28 de institutii ce activeaza in sistemul national de aparare, siguranta si ordine publica din Romania.

“Investitia se va realiza plecand de la necesitatile de inzestrare ale Armatei romane cu camioane militare, care ar insemna undeva la 10.000 de unitati pentru urmatorii 20 de ani. De asemenea, se vor avea in vedere necesitatile de vehicule militare si civile destinate situatiilor de urgenta, mentinerii ordinii si sigurantei publice in Romania,” a declarat Nicolae Suta, director general MFA Mizil.

Investitii de peste 71...
Citeste si: Investitii de 71 MIL. lei la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Renault Trucks Defense a semnat in aprilie 2013 un Memorandum de Intelegere privind cooperarea industriala si comerciala cu MFA Mizil.

Cele doua firme urmaresc realizarea unui consortiu avand ca baza o investitie directa a firmei franceze in Romania, concomitent cu angajarea suplimentara a unui numar de 200-300 de specialisti si tehnicieni calificati romani pe platforma de productie a MFA din Mizil.

MFA, fondata in 1951, produce structuri si confectii metalice, piese de schimb, pentru diferiti beneficiari, inclusiv pentru companii straine producatoare de echipament petrolier prezente in Romania, repara diferite tipuri de autovehicule.

Compania din Mizil este principalul furnizor al Ministerului Apararii Nationale, deruland, in perioada 2005 – 2010 un contract de furnizare in valoare de peste 100 de milioane de euro pentru constructia si echiparea vehiculelor blindate MLI 84M – concepute integral de colectivul de specialisti ai fabricii de la Mizil – precum si un contract cadru de servicii post vanzare cu un plafon de 65 de milioane de euro, pentru perioada 2010 – 2014.

Investitorii cu nervi tari de...
Citeste si: Cati bani au facut in ultimii 10 ani romanii care au rezistat pe bursa

De asemenea, MFA este parte din contractul de furnizare a 31 de vehicule amfibii blindate incheiat de Ministerul Apararii Nationale cu Mowag/General Dynamics, aflat in derulare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Declaratia Unica 2019: Ce au de facut investitorii de pe bursa