BMW Seria 4 Cabriolet se diferentiaza de modelele BMW Seria 3 printr-o serie de particularitati tehnice, a crescut in latime, ecartament si ampatament.

Forta dinamica a BMW Seria 4 Cabriolet este exprimata si de elemente noi, Air Breathers, pozitionate in spatele pasajelor rotilor fata. Impreuna cu Air Curtains, aceste elemente reduc turbulentele si rezistenta aerodinamica asupra rotilor fata.

Interiorul BMW Seria 4 Cabriolet prezinta o combinatie stilata de aspect sportiv, eleganta si exclusivism. Toate butoanele de control sunt dispuse ergonomic in jurul conducatorului pentru a oferi acces optim la toate functiile.

In echiparea standard, scaunele sunt reglabile electric. La cerere, scaunele standard si scaunele sport optionale cu tetiere incorporate pot fi echipate cu sistem de incalzire a gatului pentru conducator si pasagerul din fata, o optiune disponibila in premiera. Cand acoperisul este coborat, reglajul temperaturii este controlat automat in functie de temperatura exterioara si de viteza automobilului.

La lansare, BMW Seria 4 Cabriolet poate fi comandat cu unul dintre cele doua motoare pe benzina, unul cu sase cilindri dispusi in linie (BMW 435i Cabriolet) si unul cu patru cilindri (BMW 428i Cabriolet), dar si un propulsor diesel cu patru cilindri (BMW 420d Cabriolet).

Aceste motoare acopera un interval de performanta cuprins intre 184 CP si 306 CP si dispun de tehnologia BMW TwinPower Turbo.

Standard, puterea motoarelor este transferata catre puntea spate prin intermediul transmisiei manuale cu sase trepte. De asemenea, BMW ofera, pentru toate variantele de motorizare, si o cutie de viteze automata Sport cu opt rapoarte, care permite conducatorului sa schimbe vitezele manual prin intermediul clapetelor de pe volan. Ambele versiuni de transmisie sunt echipate standard cu functia Auto Start Stop.

Modelul vine cu functia Auto Start Stop, Brake Energy Regeneration (generarea energiei la franare), indicarea momentului optim de schimbare a treptelor de viteza, operarea inteligenta a componentelor auxiliare si Proactive Driving Assistant (asistarea proactiva a condusului), contribuie si ele la asigurarea unui consum redus de combustibil si a unui nivel scazut al emisiilor, fara a compromite performantele dinamice.

Modul ECO PRO poate duce la o reducere a consumului de pana la 20%. In combinatie cu transmisia automata, noul cabriolet - asemenea BMW Seria 4 Coupé - dispune, in premiera, si de modul "coasting" (mers liber, cu decuplarea automata a motorului de la transmisie la ridicarea acceleratiei).

Printre cele mai importante sisteme de infotainment, siguranta si confort din gama BMW ConnectedDrive se numara noua generatie a sistemului de navigatie Professional, BMW Head-Up Display integral color, Driving Assistant Plus (avertizeaza conducatorul de posibila coliziune cu un pieton), sistemul inteligent LED High Beam Assistant (asistare a fazei lungi), Active Protection cu Attentiveness Assistant si cea mai noua dezvoltare a tempomatului activ cu functie Stop & Go.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri