Subsidiara romaneascaa Renault, Automobile Dacia, a produs in din septembrie 2004 peste 250.000 de masini pentru 35 dintre cele 42 de piete din Europa, Africa Centrala, Orientul Mijociu si Asia, informeaza un comunicat al companiei Renault.

Vanzarile de automobile Logan au ajuns astfel la cota de 267.000 de unitati dupa lansarea comerciala, in luna septembrie a anului 2004 pana la sfarsitul lunii mai 2006.

Potrivit producatorului auto francez Renault gama va fi completata, in luna septembrie, cu un model breakprezentat in luna martie 2006 la Salonul Auto de la Geneva, anunta oficialii companiei. Motorizarea diesel de 1,5 litri, vanduta in Romania din luna septembrie a anului trecut in varianta de 65 de cai putere, este disponibila si pe pietele vest-europene, cu 70 de cai putere, dar si in tari precum Turcia, Maroc si Algeria.

Repartizarea vanzarilor este urmatoarea: 56% din vanzarile totale au fost realizate pe pietele din Europa de Est, iar 20% din incasari au fost generate de activitatile din Europa Occidentala (Franta, reprezentand 7% din totalul la nivel mondial).

Mai mult, in Rusia si tarile din Comunitatea Statelor Independente au fost realizate 10% din vanzari, 5% din productie a fost distribuita in Turcia, 5% in tarile Magreb si 4% in restul lumii ( America, Asia si Africa).

Uzina din Rusia a asamblat in perioada aprilie 2005-mai 2006 25.000 de automobile Logan.

In acest an va incepe productia in Iran, in parteneriat cu firmele Iran Khodro si Saipa iar in anul 2007 vor fi deschise noi unitŃti de productie in India si Brazilia.

Directorul comercial Dacia, Jean-Michel Sicre, a spus recent ca Dacia a inregistrat pe primele patru luni ale anului o crestere cu 14 la suta a vanzarilor, respectiv cu sapte la suta pentru modelul Logan.

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, HervÚ Bolot, a spus ca investitia totala a Grupului Renault la uzina Dacia din Pitesti va atinge cifra de un miliard de euro pana in 2006. Acesta a precizat ca investitia Renault la Bucuresti reprezinta unul dintre multele proiecte investitionale franceze din Romania.

"Portofoliul consolidat al investitiilor franceze in Romania, incluzand aici si reinvestitiile, a atins circa 3,6 miliarde euro", a explicat ambasadorul Frantei in Romania.