O limuzina Cadillac din 1941, executata la comanda pentru ducele si ducesa de Windsor ai Marii Britanii, va fi scoasa la licitatie luna viitoare, la New York, fiind evaluata la o suma minima de 800.000 de dolari, potrivit caselor de licitatie RM Auctions si Sotheby's, citate de Reuters.

Masina de lux, unul dintre cele mai celebre Cadillac-uri fabricate vreodata, este cunoscuta sub numele de "ducesa". Limuzina a fost folosita ca mijloc de transport pentru duce si sotia acestuia, Wallis Simpson, in timpul sederii lor la New York, unde petreceau cea mai mare parte a timpului, intr-un apartament din hotelul Waldorf Towers, din Park Avenue, scrie Mediafax.

Masina pe care cuplul a folosit-o vreme de 11 ani si despre care s-a crezut ca a fost distrusa, dupa ce a disparut din peisajul public in 1952, va fi scoasa la licitatie pe 21 noiembrie.

Limuzina dispune de portiere si aripi lucrate manual, finisaje din lemn de nuc in interior, covorase din lana vopsite la comanda, geamuri electrice, perdele din satin pentru intimitate si patru casete din otel, captusite cu catifea, pentru bijuteriile ducesei. Pe portiera apare monograma casei de Windsor "W.E." si coroana regala.

Potrivit informatiilor din epoca, ducele de Windsor ar fi dat 14.000 de dolari pe limuzina, un pret extravagant pentru anul 1941.

Ducele, fostul rege Edward al VIII-lea, a abdicat in decembrie 1936, dupa mai putin de un an de domnie, pentru a se casatori cu Wallis Simpson, o femeie divortata din Statele Unite, decizie care a declansat o criza constitutionala in Marea Britanie.

"Acest Cadillac este o piesa inestimabila, atat pentru istoria automobilelor, cat si pentru istoria sociala. De la partea din fata pana la cea din spate si prin aspectul interior, designul este fara egal pentru o masina fabricata in Detroit in acei ani", a declarat Alain Squindo, vicepresedinte al casei de licitatie pentru automobile RM Auctions.

Sursa foto: RM Auctions

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri