Patru tronsoane de autostrada, pe traseele Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu, vor fi inaugurate in luna decembrie, a anuntat la Sibiu ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.

"Dupa ce am inaugurat, in iunie, Deva-Orastie, vom inaugura patru tronsoane de autostrada in luna decembrie si ma refer la Lugoj-Deva - lotul 1, la Orastie-Sibiu, loturile 1, 2 si 4. Pe teritoriul judetului Sibiu este Orastie-Sibiu - lotul 4, urmand ca, in anul 2014, sa inauguram Nadlac-Arad, lotul 1 si 2, si Orastie-Sibiu lotul 3", a declarat Dan Sova, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, in 2015 vor fi inaugurate tronsoanele de autostrada "abia licitate".

"Ma refer Timisoara-Lugoj - lotul 2 si Lugoj-Deva - loturile 2, 3 si 4. Deci asta in 2015. Cu inaugurarea ultimelor patru loturi pe care le-am mentionat, vom avea coridor continuu de la Nadlac la Sibiu. De asemenea, la anul deja vom avea, dupa ce inauguram Orastie-Sibiu - lotul 3, vom avea coridor continuu de la Deva la Sibiu, ceea ce va fi deja o realizare foarte importanta", a afirmat Sova.

El a spus ca "Sibiul, din punctul de vedere al constructiilor de autostrazi, incepe sa devina un punct de atractie".

Citeste si:
Lista lui Sova: ce proiecte de autostrazi iau startul in 2014
Lista lui Sova: ce proiecte...

In plus, ministrul Sova a precizat ca, in anul 2016, vor fi inaugurati cei 70 de kilometri de la Sebes pana la Turda, legand in felul acesta Clujul de Coridorul IV.

"E important de stiut ca, odata cu atribuirea tronsoanelor la Sebes-Turda, ieri (miercuri - n.r.) deja s-au primit ofertele, pana pe 19 decembrie vom desemna si castigatorii la Sebes-Turda. Probabil ca vom avea contestatii, ca de obicei, e mai putin important acest lucru, undeva in primavara vom da ordinul de incepere a lucrarilor si pentru Sebes-Turda", a spus Dan Sova, care a adaugat: "odata cu Sebes-Turda vom avea contractari pe fond de coeziune autostrazi 107 la suta".

Potrivit lui Sova, tronsoanele care vor fi inaugurate in luna decembrie a acestui an insumeaza peste 120 de kilometri de autostrada.

Citeste si:
Un nou termen pentru autostrada Orastie - Sibiu
Sova: Lotul 3 al autostrazii...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si