Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, afirma ca Master Planul pe Transporturi nu este in sarcina sa, el fiind "doar asfaltangiu", iar traseul autostrazilor a fost stabilit de altii.

Ministrul Dan Sova a fost intrebat intr-o conferinta de presa la Sibiu, ce parere are despre faptul ca politicieni din Transilvania il acuza de faptul ca, in Master Planul pe Transport, centrul Transilvaniei nu este prevazut cu investitii in autostrazi, scrie Mediafax.

"Nu ma ocup eu de Master Plan, e la Ministerul Transporturilor, are rutier, naval, aerian si CFR. La mine nu este decat rutierul si una e sa construiesti autostrazi si alta sa faci politica in transporturi. Master Planul la nivel national, care include toate tipurile de transporturi, tine de politica de transporturi si se afla la Ministerul Transporturilor, nu a fost niciodata in subordinea sau in coordonarea mea", a raspuns Sova.

El a precizat ca nici nu a vazut Master Planul respectiv, ci "doar doua anexe care se refereau la autostrazi si la drumuri nationale".

"Daca-mi permiteti o gluma, sunt doar asfaltangiu, nu stabilesc si pe unde trece autostrada, deci altii au stabilit pe unde trece autostrada. E vorba de Coridorul IV pe care il stabileste Comisia Europeana, iar pentru Autostrada Transilvania am facut tot ce am putut si veti vedea ca in perioada urmatoare facem si mai mult, in sensul ca am bagat pe fonduri europene acest coridor Sebes-Turda, care sa lege Clujul de Coridorul IV", a adaugat Sova.

El a afirmat ca i se pare "comic" sa fie acuzat de catre politicienii din Transilvania, avand in vedere ca "toti banii care se dau astazi pe autostrazi sunt numai in Transilvania".

"Mie mi se pare comica treaba aceasta. Daca prin politicienii din Transilvania va refereati la domnul Boc, mi se pare putin hilar pentru ca, daca ma uit pe harta, toate investitiile in autostrazi se fac numai in Transilvania. Toti banii care se dau astazi pe autostrazi sunt numai in Transilvania. Daca ar fi venit critica asta de la parlamentari din Moldova sau din Tara Romaneasca cred ca putea sa fie justificata. Dar sa vina din Transilvania, unde se baga toti banii, mi se pare chiar caraghios", a conchis Sova.

Presedintii consiliilor judetene ale celor sase judete din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest au trimis, joi, o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta si ministrului Dan Sova, cerandu-le finalizarea tronsonului dintre Bors si Gilau al Autostrazii Transilvania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri