Trotuarul rulant care face legatura intre Gara de Nord, Gara Basarab si statiile intermodale de pe Pasajul Basarab, care a costat 11 milioane de lei, a fost inaugurat, duminica, de reprezentantii municipalitatii bucurestene, conform Mediafax

Investitia consta, practic, in sase trotuare rulante - cate trei pentru fiecare sens, cu o lungime de 80 de metri fiecare-, care se deplaseaza cu 0,5 metri pe secunda.

Trotuarul este acoperit, are o capacitate maxima de 6.000 de persoane pe ora/sens si este dotat cu senzori de viteza si pasageri, precizeaza Primaria Capitalei.

Prezent la inaugurare, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a subliniat ca trotuarul rulant este "gama completa de civilizatie" intr-un nod intermodal de tipul celui de la Pasajul Basarab, in care calatorii au acces la toate mijloacele de transport din zona.

"Chiar daca nu vor traversa 6.000 de oameni, vor traversa 5.999 si daca or avea si papornite si mamaitele, si batranii care merg spre gara, tinerii nu vor avea, vor merge ei mai repede decat trotuarul rulant (...), eu stiu ca este gama completa de civilizatie intr-un nod ca asta, intermodal", a declarat edilul.

Citeste si:
Lucrarile la calea ferata care leaga Aeroportul vor continua
Lucrarile la calea ferata...

Sursa foto: Contul de Facebook al lui Sorin Oprescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noi autorizatii pentru calea ferata Gara de Nord-Otopeni