Producatorul german Volkswagen va reinvia coupe-ul sport Schirocco la fabrica portugheza situata in orasul Setubal. Modelul a fost lansat pe piata in anii ĺ70 si si-a atins apogeul in anii ĺ80. Purtatorul de cuvant al celui mai mare producator auto european a declarat ca anuntul facut la inceputul anului despre lansarea in productiei a unui nou model, se referea la Schirocco.

Surse neoficiale au declarat ca noul Schirocco va fi creat pe platforma modelului Golf, iar demararea productiei este programata pentru inceputul lui 2008. Este de asteptat ca aproximativ 100 de mii de unitati sa iasa pe piata dupa primul an de productie.

Oficialul de la Volkswagen a explicat ca nu exista nicio legatura intre lansarea in productie a noului model in Portugalia si faptul ca negocierile purtate cu sindicatele din germania au esuat. Discutiile au constat in marirea timpului de lucru de la 28 la 35 de ore. Cu toate acestea, fabrica pe care o detine in Wolfsburg ar fi avut mare nevoie de productia unui nou model pentru a lucra la capacitatea optima.

Fabrica din Setubal construieste in prezent noul coupe/cabriolet Eros, dar si monovolumele Sharan si Seat Alhambra, ambele se apropie de incheierea ciclului de viata si de iesirea din productie.

Datorita succesului pe care modelul, VW Fox (cel mai mic model produs de germani) l-a avut in Brazilia, Volkswagen intentioneaza inceperea productiei la acest model si in Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si