Iata-l pe Freelander II

Constructorul britanic Land Rover ne prezinta a doua generatie a modelului Freelander. Cele mai importante noutati apar sub capota

Land Rover a publicat primele fotografii oficiale ale celei de-a doua generatii a modelului Freelander. Asa cum era de asteptat, imaginea noului model este inspirata de la fratii mai mari Range Rover si Discovery. Astfel, in comparatie cu versiunea precedenta, actualul model creste in lungime cu cinci centimetri.

Mari noutati sub capota. Debuteaza un V6 de 3.2 litri pe benzina (233 CP), care ii permite lui Freelander II sa ajunga la prima suta de kilometri pe ora, plecand de pe loc, in 8.9 secunde. Consumul mediu declarat de constructor ajunge la 11.2 litri/100 km. Noutate absoluta si in privinta motoarelor diesel: apare un 2.2 litri turbo diesel de 160 de cai si 400 Nm, cu un consum mediu excelent: 7.5 litri/100 km.

Freelander va fi disponibil atat in versiune cu transmisie manuala cu sase trepte cat si in versiune automata. Tractiunea este, evident, integrala, beneficiind de tehnologia Terrain Response: un sistem de control care nu actioneaza doar asupra distrtibutiei ci si asupra suspensiilor si franelor. Coborarile dificile nu vor fi o problema, garantul acestui fapt fiind sistemul Gradient Release Control, care previnde reactiile bruste care ar putea cauza neplaceri in off-road.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri