Audi a confirmat recent faptul ca prototipul Roadjet, prezentat la salonul de la Detroit, va fi vindut in Europa in scurt timp, fara a se preciza insa data exacta a lansarii pe piata. Conceptul Roadjet este o combinatie intre un hatchback, un wagon si un SUV, cu dimensiuni intermediare intre A4 de la care imprumuta platforma si A6.

Motorul va fi probabil un V6, de 3,2 litri, ce dezvolta in jur de 300 CP si un cuplu de 236 N/m. Transmisia este integrala, pe toate cele patru roti, iar cutia de viteze este de tip DSG cu sase rapoarte. Conform datelor furnizate de constructorii de la Ingolstadt, Roadjet accelereaza de la 0 la 100 km pe ora in 6,3 secunde. Daca exteriorul ma sinii nu va suferi prea multe schimbari fata de conceptul prezentat la Detroit, la interior vor fi probabil citeva diferente. In interiorul conceptului german exista patru scaune individuale, a sezate pe doua rinduri, iar in spatele acestora un al cincilea scaun, ce poate culisa inainte si inapoi.

Fiecare scaun din fata are incorporat in tetiere un ecran MMI (Multimedia Interface), iar un ecran de zece inci in diametru este incorporat in bord, oferind astfel soferului toate datele de care acesta are nevoie. De asemenea, proiectantii conceptului Roadjet au prevazut geamuri a caror tenta colorata, de protectie impotriva luminii, poate fi controlata electronic. Podeaua portbagajului se ridica si se coboara pentru a facilita incarcarea bagajelor, iar pentru rasfatul pasagerilor din spate, a fost prevazut un espresso.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Se poate trai doar din muzica in Romania? Interviu cu fondatorul Vunk