Constructorul auto american Ford estimeaza ca va vinde in acest an 6.000 de autovehicule in Romania, inclusiv comerciale, in scadere fata de 2012, cand livrarile s-uau ridicat la 6.800 de unitati.

"Anul trecut am avut niste flote foarte mari, dar si piata a avut un nivel mai ridicat. Cred ca industria va scadea putin anul viitor", a declarat directorul general al Ford Romania, Zoltan Brassai, la conferinta organizata de Mediafax.
El a aratat ca din cele 6.000 de masini noi Ford comercializate in acest an circa 500 vor fi modelul B-Max, produs la Craiova. Cea mai mare flota de B-Max livrata pana in prezent pe plan local a totalizat 15 unitati.
"Eu cred ca programul Rabla in general nu mai functioneaza si nu mai da roadele de acum 5-6 ani. Ideea programului s-a epuizat. Daca vrem masini curtae si sigure trebuie sa regandim si ar trebui sa le sprijinim mai mult", a spus Brassai.
In opinia sa, in completarea timbrului de mediu ar trebui gasita o formula prin care sa se impoziteze masinile in functie de varsta si durata de poluare, incurajandu-se astfel achizitia de autoturisme cat mai prietenoase cu mediul.
In primele zece luni au fost vandute pe plan local 4.074 de autovehicule Ford, dintre care 2.951 de autoturisme.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Piata auto din Romania, al cincilea an consecutiv de crestere