O companie franceza a acordat, pentru al doilea an consecuitv, premii pentru cele mai non-poluante masini. Honda, Citroen si Toyota au cate un reprezentant in top.
S-a incehiat a doua editie a premiilor Auto et Environment (Automobilele si Mediul), create de Maaf Assurances, compania franceza anuntand cele mai curate masini din punctul de vedere al emisiilor poluante. Daca la prima editie, derulata anul trecut, compania a decis sa acorde marele premiu unui singur model (Toyota Prius), de aceasta data s-a votat cate un model castigator pentru fiecare tip de combustibil.

Juriul format din jurnalisti auto si specialisti in domeniu a decernat marele premiu la categoria energie alternativa modelului Honda Civic Hybrid, (109g CO2/km). In sfarsit, la categoria Diesel premiul i-a revenit lui Citroen C1 HDI 55 Pack (109g CO2/km), iar la Benzina a castigat Toyota Aygo 1.0 VVT-i (109g CO2/km).

Criteriile de jurizare au fost foarte exacte, in fiecare categorie fiind desemnat castigator modelul care reusea sa emita cat mai putione noxe. Astfel, la categoria Benzina s-a intamplat ca Citroen C1 si Peugeot 107 sa aiba exact aceleasi rezultate ca sora lor, Aygo. In aceste conditii, premiul s-a acordat masinii care a reusit sa emita cat mai putin oxid de azot si hidrocarburi.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Operatorii de turism din Delta au vandut primele sejururi pentru 2021