O companie franceza a acordat, pentru al doilea an consecuitv, premii pentru cele mai non-poluante masini. Honda, Citroen si Toyota au cate un reprezentant in top.
S-a incehiat a doua editie a premiilor Auto et Environment (Automobilele si Mediul), create de Maaf Assurances, compania franceza anuntand cele mai curate masini din punctul de vedere al emisiilor poluante. Daca la prima editie, derulata anul trecut, compania a decis sa acorde marele premiu unui singur model (Toyota Prius), de aceasta data s-a votat cate un model castigator pentru fiecare tip de combustibil.

Juriul format din jurnalisti auto si specialisti in domeniu a decernat marele premiu la categoria energie alternativa modelului Honda Civic Hybrid, (109g CO2/km). In sfarsit, la categoria Diesel premiul i-a revenit lui Citroen C1 HDI 55 Pack (109g CO2/km), iar la Benzina a castigat Toyota Aygo 1.0 VVT-i (109g CO2/km).

Criteriile de jurizare au fost foarte exacte, in fiecare categorie fiind desemnat castigator modelul care reusea sa emita cat mai putione noxe. Astfel, la categoria Benzina s-a intamplat ca Citroen C1 si Peugeot 107 sa aiba exact aceleasi rezultate ca sora lor, Aygo. In aceste conditii, premiul s-a acordat masinii care a reusit sa emita cat mai putin oxid de azot si hidrocarburi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri