Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova, a declarat, joi, la Cluj, ca este pregatit studiul de fezabilitate actualizat si ca vor incepe licitatia si constructia pe cei 53 de kilometri de autostrada de la Campia Turzii la Ogra (Targu Mures), transmite Mediafax.

Dan Sova a spus ca fondurile pentru constructia tronsonului Campia Turzii-Ogra (Targu Mures) provin din fondurile europene de coeziune.

"La Autostrada Transilvania se lucreaza deja la licitatie, deci Sebes-Turda nu face parte din traseul initial al Autostrazii Transilvania. Pe Suplacu de Barcau-Bors sunt alocari bugetare pentru anii 2014-2016 pentru a se termina cei 64 de kilometri si pot sa va spun in premiera, am luat decizia, avem studiul de fezabilitate actualizat, incepem licitatia si constructia pe cei 53 de kilometri de la Campia Turzii la Ogra Targu Mures, din fonduri europene, din fonduri de coeziune", a spus Sova.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, preciza in 21 octombrie, ca raspuns unei interpelari a deputatului de Suceava Ovidiu Iane privind autostrada Iasi - Targu Mures, ca tronsonul Campia Turzii - Targu Mures a fost cuprins ca si sectiune in cadrul Autostrazii Transilvania, avand o lungime de 55,2 kilometri cu un cost mediu de realizare de zece milioane de euro pe kilometru.

Rus: CNADNR este un...
Citeste si: Rus: CNADNR ar trebui sa fie un "jucator mare" in piata constructiilor


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Gorghiu: Autostrazi, doar daca lumea inchide ochii la coruptie