Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele zece luni cu 0,8% ca serie bruta si cu 1,7% ca serie ajustata, iar cel al afacerilor pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut cu 3,2%, respectiv 3,4%, potrivit datelor transmise de INS.

Evolutia pozitiva din comertul auto s-a datorat cresterilor inregistrate de comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (11%). Scaderi au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-9,8%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-8,7%) si de comertul cu autovehicule (-4,3%), scrie Mediafax.

In ceea ce priveste activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au scazut cu 19,9%, activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor cu 9% si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative cu 5,9%. Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+6,9%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+0,8%).

In octombrie, fata de aceeasi luna a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a urcat cu 4,6% ca serie bruta si cu 4,2% ca serie ajustata, datorita cresterii inregistrate de comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+13,9%) si de comertul cu autovehicule (+2,9%). Scaderi au consemnat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-18,6%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-15,1%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei s-a redus cu 5% ca serie bruta si cu 4,8% ca serie ajustata.

Citeste si:
Raed Arafat: Continuăm dezvoltarea pe intervenţia cu motociclete
Raed Arafat: Continuăm...

Comparativ cu septembrie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a majorat cu 10,4% ca serie bruta si cu 0,2% ca serie ajustata, in timp ce serviciile de piata prestate populatiei au scazut cu 4,1% si, respectiv, 2%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Titi Aur, măsuri luate de stat: Să uite de deficitul de 3% și să facă împumuturi
Setari Cookie-uri