Automobilele produse de primii trei constructori auto americani (General Motors, Ford si DaimlerChrysler) emit anual 230 milioane tone de dioxid de carbon, adica mai mult decat cel mai mare furnizor de energie electrica din SUA, a anuntat meircuri organizatia ecologista Environmental Defense, citata de Rompres.

Organizatia mentionata a dat publicitatii un raport in care sunt citate date din anul 2004. Conform acestui raport, autovehiculele produse de General Motors au emis in anul 2004 aproximativ 99 milioane tone de noxe (31 la suta din total), urmate de autovehiculele produse de Ford cu 80 milioane tone noxe, sau 25 la suta din total, si autovehiculele marca DaimlerChrysler cu 51 milioane tone noxe, sau 16 procente din total. La acestea se adauga alte 84 milioane tone de noxe pe an, rezultate de la autovehiculele produse de alti noua constructori auto care activeaza pe piata nord-americana, ridicand valoarea totala a noxelor emise intr-un singur an de automobilele din SUA la 314 milioane tone. in comparatie, cel mai mare furnizor de energie electrica din SUA, American Electric Power, a avut in anul 2004 emisii de noxe de 41 milioane tone.

Desi populatia SUA reprezinta aproximativ cinci procente din populatia lumii, SUA este responsabila pentru 30 la suta din automobilele care ruleaza la nivel global si pentru 45 la suta din emisiile de dioxid de carbon produse de industria auto mondiala. Raportul subliniaza ca automobilele existente pe piata americana sunt conduse mai mult si au un consum de combustibil mai mare decat media inregistrata la nivel international.

Gazele de sera, in principal dioxidul de carbon, au un impact major asupra fenomenului de incalzire globala, care la randul sau este considerat responsabil pentru cresterea numarului de uragane si altor catastrofe naturale. Desi in mod traditional emisiile de noxe au fost asociate cu termocentralele, noul raport demonstreaza ca automobilele au si ele un impact considerabil asupra mediului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri