Constructorul auto german Volkswagen AG a anuntat ca va angaja 3.500 de persoane la noul centru de productie din Rusia, in care va investi 370 milioane euro, informeaza Rompres.

Constructorul german a anuntat si construirea unui model auto specific pentru piata rusa.

Presedintele Consiliului de Administratie al Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, cel al Skoda, Dettlef Wittig, si ministrul rus al economiei, German Gref, au semnat un document care prevede construirea unui centru de productie la Kaluga, la 160 kilometri sud-est de Moscova.

"Volumul total al investitiilor acestui proiect este prevazut a fi de 270 milioane euro si 100 milioane euro suplimentari pentru ambutisare", a indicat ministrul intr-un comunicat.

Constructia uzinei urmeaza sa inceapa in luna august, iar productia va fi lansata la mijlocul anului viitor, a anuntat grupul. Productia completa, incluzand linia de asamblare si vopsitoria, va functiona la capacitate normala din 2009.

Capacitatea de productie a acestei uzine va fi cuprinsa intr-o faza initiala intre 20.000 de autovehicule si 115.000 de autovehicule anual.

Skoda Octavia va fi primul model asamblat la aceasta uzina, dar Volkswagen urmareste, de asemenea, producerea modelelor sale Polo, Passat, Tuareg, precum si un model special pentru piata rusa.

Ford, GM, Renault si Kia produc deja autovehicule in Rusia, iar Toyota si GM incep constructia unui centru de productie la Sankt-Petersburg.

Din cauza taxelor de import, este mai rentabil ca autovehiculele sa fie produse in Rusia decat in exterior, pentru ca respectivele companii sa se vanda pe piata rusa. unde cererea este din ce in ce mai mare, a declarat un reprezentant al Skoda.

Compania germana a ajuns la un acord cu guvernul rus prin care va plati doar 3 procente taxe de import, in loc de taxa uzuala de import de 25 de procente din sectorul auto din Rusia.

Actiunile Volkswagen au scazut cu un procent, ajungand la 51,72 euro (65,13 dolari), marti seara la bursa de la Frankfurt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri