Mercedes-Benz a dezvaluit in premiera mondiala la Munchen noua generatie a Clasei V, MPV-ul Viano, model care care va ajunge in showroom-urile din Romania la finalul lunii iunie. Fabricat in Spania, la uzina Vitoria, unde au fost investite recent 200 de milioane de euro, cu dotari si elemente de design imprumutate de la limuzina Clasa S, noul Viano este acum mult mai bine echipat si mai aproape de confortul unui autoturism, devenind atragator si pentru clientii Clasei R, care a iesit din productie anul trecut.

"Cu noua Clasa V ne extindem gama de masini premium de pasageri Mercedes-Benz, cu un MPV care poate transporta 8 pasageri. Functionalitatea este o necesitate pentru un MPV, iar confortul si stilul sunt cireasa de pe tort", a declarat Dieter Zetsche, presedintele consiliului de administratie al Daimler AG, la evenimentul de prezentare in premiera mondiala a celei de-a treia generatii Mercedes-Benz Clasa V.

Nemtii au avut in vedere si calitatea materialelor si finisajele, transformand interiorul MPV-ului intr-un salon VIP, in care poti alege scaunele din piele nappa gri, bej sau maro inchis, trei lumini ambientale, plafon panoramic cu trapa, 20 de mufe USB in standard, sistemul optional de sunet Burmester cu 16 difuzoare si un subwoofer.

Noul Viano se adreseaza familiilor, celor care practica activitati sportive si companiilor, pentru deplasari sau transferuri la aeroport, avand 8 locuri.

Cu cele doua linii de echipamente V-Class si V-Class Avantgarde, un pachet sport pentru exterior si un pachet de design interior pentru fiecare linie, doua ampatamente, trei lungimi de caroserie, intre 4.9 metri si 5,3 metri, trei motoare si ulte dotari optionale, noul MPV poate fi individualizat pentru a se potrivi oricui.

Noile preturi nu au fost comunicate inca, dar stim ca in Germania, caroseria cu lungime mijlocie are un pret de 42.900 euro cu TVA.

Printre avantajele noului Viano, pe primul loc am pune intervalul pentru revizie, care a crescut semnificativ, de la 25.000 km la 40.000 de km, urmat de o gama mare de dotari de limuzina, 11 sisteme de asistenta a soferului bazate pe o camera radar si senzori cu ultrasunete, echipamente pe care le gasim la Clasa S si E (Crosswind Assist – pentru rafale de vant din lateral, Attention Assist – pentru oboseala, Active Park Assist – parcare autonoma, camera 360 de grade, Distronic Plus, Collision Prevention Assist, Traffic Sign Assist, Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, LED Intelligent Light System si Adaptive Highbeam Assist).

In premiera, Viano are acum luneta spate independenta de hayon care poate fi deschisa separat, oferindu-ne un acces facil la portbagaj in parcarile aglomerate. Putin sub nivelul de deschidere a lunetei a fost montat un compartiment de depozitare, de pana la 50 kg, in care putem pune doua lazi mici din plastic. Hayon-ul poate fi actionat si electric prin apasarea unui buton.

La lansare, motorizarile sunt 2,2 diesel 136 CP (V 200 CDI), 163 CP (V 220 CDI), 3 litri diesel 190 CP (V 250 BlueTEC).

Tot in premiera, Viano a primit si Agility Select, functie care vine cu transmisia automata 7G-Tronic Plus, prin care putem selecta unul dintre cele patru moduri de condus: economic, confort, sport sau manual.

Lansarea pe piata este programata cel tarziu in luna mai, iar comenzile pot fi facute din 6 martie. Mai multe detalii despre noul model sunt disponibile aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri