Sapte fonduri de hedging i-au actionat in justitie, la Frankfurt, pe Wolfgang Porsche si Ferdinand Piech, solicitand despagubiri de 1,8 miliarde euro pentru pierderile suferite in urma tentativei esuate de preluare a Volkswagen de catre Porsche in 2008, potrivit Bloomberg.

Porsche a anuntat luni ca fondurile de hedging au intentat o actiune civila impotriva lui Wolfgang Porsche, presedintele producatorului de automobile sport, si Ferdinand Piech, presedintele grupului Volkswagen. Cei doi sunt de asemenea membri in consiliul de supraveghere al Porsche Automobil Holding SE, scrie Mediafax.

Compania a precizat ca procesul este nefundamentat si va contesta actiunea.

Comunicatul Porsche nu nominalizeaza investitorii implicati, insa potrivit Der Spiegel fondul Elliott Associates s-ar numara printre reclamanti.

Porsche a anuntat, in luna octombrie a anului 2008, ca a acumulat o participatie de 74,1% din Volkswagen si are intentia sa-si majoreze detinerea, initial, la 75% din titluri, apoi sa preia integral grupul.

Citeste si:
Volkswagen devine actionar unic al Porsche
Volkswagen devine actionar...

Cotatia bursiera a Volkswagen a crecut puternic atunci, speculatorii cumparand in graba actiuni pentru a-si acoperi expunerea pe pariuri ca titlurile aveau sa scada.

Intre timp, Volkswagen a preluat controlul Porsche si a devenit al doilea mare producator auto din lume dupa Toyota, devansand General Motors.

Diversi investitori au intentat mai multe actiuni in justitie impotriva Porsche, acuzand compania si pe cei doi executivi care controleaza imperiul VW-Porsche ca ar fi manipulat actiunile Volkswagen. Concernul auto s-a aparat cu succes pana acum de litigii, inclusiv prin transferul unor dosare din SUA in Germania si prin blocarea unei actiuni in Marea Britanie.

Citeste si:
Compania Porsche va fi vanduta pentru 8 mld. euro catre VW
Compania Porsche va fi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Seful Volkswagen da explicatii in scandalul emisiilor