Toate cele sapte branduri ale producatorului german Volkswagen (VW, Audi, SEAT, Bentley, Bugatti, Lamborghini si Skoda) vor renunta in urmatorii 5 ani la transmisia automata. Inlocuitorea sa este o cutie de viteze manuala care are in componenta doua ambreaje (dual-clutch transmission) si a fost inventata de inginerul german BorgWarner, pentru Volkswagen. Unul dintre discuri opereaza treptele 1, 3, 5 si marsalierul, iar celalalt ambreaj are control asupra treptelor 2, 4 si 6, motorul fiind in contact cu ambele discuri.

Beneficiile acestei tehnologii sunt atat consumul scazut, un factor important in situatia actuala a pretului petrolului, dar si un castig in viteza de schimbare a treptelor. Cutia are ca optiune preselectarea schimbarii treptele de viteza (de la 1 spre 6), fapt care ii confera o si mai mare agilitate, declara Wolfgang Bernhard, seful brandului VW.

Spre deosebire de cutia de viteze cu un singur ambreaj, noua transmisie nu are niciun moment mort la schimbarea treptelor si permite schimbarea acestora, manual, la simpla apasare a unor butoane montate pe volan. Noua cutie de viteze lansata de Volkswagen costa doar jumatate din pretul transmisiei automate, dar cu aproximativ 800 de euro mai mult decat o cutie de viteze traditionala. Pentru moment doar VW si Audi folosesc noua cutia de viteze, dar BMW si Porsche lucreaza la proiectarea propriilor versiuni ale acestui concept.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri