Ambasadorul Frantei, Philippe Gustin, a spus ca pentru o uzina ca Dacia Pitesti ar fi nevoie de o legatura mult mai rapida, in special rutiera, cu Europa Occidentala, insa chiar si fara aceasta, liniile de asamblare din alte tari nu reprezinta o concurenta pentru Romania.

"In momentul de fata, pentru o uzina ca cea de la Pitesti este nevoie de o legatura mult mai rapida, in special rutiera, cu Europa Occidentala. Fiecare zi de intarziere in livrarea de masini este un dezavantaj pentru competitivitatea firmelor (...) Exista mai multe solutii si sunt convins, stiu, ca Guvernul roman este foarte preocupat si angajat in a gasi solutii, atat din punctul de vedere al infrastructurii rutiere, cat si feroviare pentru a raspunde nevoilor unei firme care reprezinta 3% din PIB si 10% din exporturi", a punctat Gustin, potrivit Mediafax.

Diplomatul francez a spus ca Renault s-a plans de mai multe ori de aceasta problema, precizand ca ar fi buna o autostrada care sa lege Pitestiul de Ungaria.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a declarat ca nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la pierderea asamblarii de la Pitesti, la uzinele Dacia, iar premierul Victor Ponta a tinut sa il contrazica.

"Eu va pot spune ca in mine Guvernul va avea un adversar total pentru o astfel de abordare. Romania, daca nu se conecteaza integral cu Coridorul IV la sistemele rutiere europene, este o tara care ramane enorm in urma", a declarat seful statului.

Basescu a mai aratat ca Romania va pierde foarte multe investitii daca nu finalizeaza Coridorul IV, iar Dacia este ceva "sigur".

"Este sigur ca se va pierde asamblarea de la Pitesti, la uzinele Dacia, pentru ca deja la Tanger sunt capacitati de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacitatii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui masina direct in vapor, este portul la cativa kilometri de fabrica, nu ca in Romania, unde Guvernul poate gandi sa dea prioritatea la Bucuresti-Alexandria decat la Pitesti-Sibiu", a mai spus Traian Basescu.

Potrivit presedintelui, tronsonul Pitesti-Sibiu trebuie facut cu prioritate, altfel Coridorul IV este interupt.

"Degeaba vin pe autostrada pana la Pitesti si de acolo infund traficul intr-o singura banda. Degeaba plec de la Sibiu mai departe daca pana la Sibiu ma tarai pe o singura banda si cu tranzitul si cu propriul transport", a mentionat Basescu.

Ponta a asigurat ca Guvernul lucreaza la imbunatatirea infrastructurii rutiere si ca are incredere in ce spune presedintele Renault, nu in ce "mai arunca, intr-o chestie strict politica, Basescu".

"M-am intalnit de curand cu presedintele grupului Renault si a spus foarte clar ca investitiile in Romania se dezvolta. Acum, dumneavoastra il credeti pe presedintele Renault sau pe sinistrul nostru presedinte", a spus Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri